Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 16:36

  Τουρκικό δημοσίευμα: "Η Αθήνα θα δώσει τα νησιά στις ΗΠΑ"

  Τουρκικό δημοσίευμα: "Η Αθήνα θα δώσει τα νησιά στις ΗΠΑ"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Λίγο μετά τις Navtex με τις οποίες η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα ανοιχτά της Κρήτης και παράλληλα αποπειράται να δεσμεύσει το κέντρο του Αιγαίου για υποτιθέμενες ασκήσεις, η Yeni Şafak αναλαμβάνει να "χτυπήσει". 

  Μια μέρα μετά το κοινό μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στις στρατηγικές βλέψεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ξεκίνησαν πάλι οι τουρκικές προκλήσεις με παρενοχλήσεις στο γαλλικό ερευνητικό πλοίο "Nautical Geo", που κάνει έρευνες ανατολικά της Κρήτης. Λίγες ώρες αργότερα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα έγραψε σε δημοσίευμά της "Η Αθήνα θα δώσει τα νησιά στις ΗΠΑ", και επαναφέρει τα περί αποστρατιωτικοποίησης.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα "Οι ΗΠΑ, που δημιούργησαν βάση στην Αλεξανδρούπολη για να έχουν παρουσία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, τώρα για να καταστείλουν τη Ρωσία και την Τουρκία, έχουν στρέψει το βλέμμα τους στα νησιά".

  Συγκεκριμένα το δημοσίευμα μιλάει για τα νησιά Σαμοθράκη Λήμνο, Μυτιλήνη και Σκύρο.

  Η Yeni Şafak, ανεφέρει ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ζητήσουν άδεια για να χρησιμοποιήσουν ορισμένα από τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία δεν έχουν στρατιωτικό καθεστώς, αλλά είναι οπλισμένα από την Ελλάδα".

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ