Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Σεπ-2021 14:55

  Εισαγγελική παραγγελία - φωτιά: Κλείστε εντός 2μήνου την έρευνα για Γεωργιάδη-Αβραμόπουλο (υπόθεση Novartis)

  Εισαγγελική παραγγελία - φωτιά: Κλείστε εντός 2μήνου την έρευνα για Γεωργιάδη-Αβραμόπουλο (υπόθεση Novartis)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Εντός διμήνου να ολοκληρώσουν (επιτέλους) την έρευνά τους για τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην υπόθεση Novartis ζητεί ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης (αντικατέστησε με διερευνημένες αρμοδιότητες την Ελένη Τουλουπάκη) από τους εισαγγελείς.

  Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης, οι δυο πολιτικοί παραμένουν δέσμιοι μιας εκτός φυσιολογικών πλαισίων καθυστέρησης, πρωτοφανούς για αυτά τα επίπεδα δικαστικής κρίσης. Μάλιστα παρά τις δημόσιες καταγγελίες, τόσο καιρό η υπόθεση δεν έχει λήξει είτε με αρχειοθέτηση είτε με απαγγελία κατηγορίας σε βάρος τους. Με σοβαρό κίνδυνο μάλιστα να υπάρξει καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

  Η παρέμβαση Μπαρδάκη  

  Με παραγγελία του ο κ.Μπαρδάκης που απέστειλε στους τρεις οικονομικούς εισαγγελείς, ξεκαθαρίζει ότι "εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους 2 πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί". Μάλιστα, πηγές της Οικονομικής Εισαγγελίας εκτιμούν ότι το "εύλογο χρονικό διάστημα" δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2 μήνες.

  Στην παραγγελία του κ. Μπαρδάκη φέρεται να εκφράζεται μια δυσαρέσκεια για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, καθώς οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και κατά συνέπεια βρίσκονται υπό έρευνα εδώ και 5 χρόνια.

  "Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται", φέρεται να λέει στους οικονομικούς εισαγγελείς στην παραγγελία του.

  Υπενθυμίζεται, ότι στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε υποβάλει αίτημα για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας. Μάλιστα, την 1η Ιουλίου ο κ. Μπαρδάκης ζήτησε εγγράφως από τους εισαγγελείς να τον ενημερώσουν για τις δικονομικές τους ενέργειες, την πορεία της έρευνας τους και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ