Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Σεπ-2021 16:37

  Η "Αποστολή" στηρίζει τους μαθητές πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας

  Η "Αποστολή" στηρίζει τους μαθητές πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στήριξη στους μαθητές των 22 πυρόπληκτων χωριών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας, πρόσφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή" σε συνεργασία με τον Οργανισμό International Orthodox Christian Charities-IOCC. Η "Αποστολή" διένειμε δωροεπιταγές αξίας 50 ευρώ εκάστη στα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων για την αγορά σχολικών ειδών.

  Η δωροεπιταγή δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή να προμηθευτεί τα σχολικά είδη που έχει ανάγκη από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων. Η διανομή έγινε ταυτόχρονα την ημέρα του αγιασμού στα τέσσερα δημοτικά σχολεία Αρχαίας Ολυμπίας, Πλάτανου, Πελοπίου και Λάλα, όπου φοιτούν οι μαθητές των 22 χωριών. Παράλληλα, προσφέρθηκαν στους μαθητές σχολικές τσάντες με βασικά σχολικά είδη και μάσκες προσώπου για την προστασία των μαθητών και δασκάλων, δωρεά του Οργανισμού Human-Plus.

  Η Ηλεία είναι ο πρώτος σταθμός των πρωτοβουλιών της "Αποστολής" για την ανακούφιση των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

  Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Κωνσταντίνος Δήμτσας, "ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος γίνεται καθημερινά αποδέκτης της αγωνίας χιλιάδων οικογενειών που επλήγησαν από τις φωτιές και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης. Η "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ετοιμάζει ολοκληρωμένο σχέδιο ανακούφισης των πληγέντων με στόχο να παραμείνουν στις περιοχές τους. Το σχέδιο της "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ" περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους μαθητές, στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους και τις επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξει και ουσιαστική συμμετοχή στην αναδάσωση των περιοχών".

  Ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, που τέλεσε τον αγιασμό στα σχολεία, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας, η οποία στάθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων, τόσο στις πυρκαγιές του 2007 όσο και στις φετινές.

  Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γωργιόπουλος, μίλησε για τη συμβολή του ανθρωπιστικού οργανισμού IOCC και της "Αποστολής", στις δυσκολίες που κατά καιρούς βίωσε η περιοχή του και πρόσθεσε: "Αυτήν την αλληλεγγύη, την υποστήριξη των συμπατριωτών μας και τη βοήθεια της Εκκλησίας μας την έχουμε ιδιαιτέρως ανάγκη. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά, όπως και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, για τη συνεργασία τους, και να ευχηθώ σε όλους και ειδικότερα στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους καλή, δημιουργική και με ασφάλεια σχολική χρονιά!".

  "Με την υποστήριξη ιδιωτών δωρητών από τις ΗΠΑ, όπου η Ελλάδα κατέχει πάντοτε μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές τόσων πολλών, ελπίζουμε ότι τα προσφερόμενα κουπόνια προμήθειας σχολικών ειδών από πολυκατάστημα της περιοχής, καθώς και οι τσάντες με σχολικά είδη που παρέχουμε μέσω αυτού του προγράμματος, θα ελαφρύνουν τo οικονομικό βάρος των γονέων στην αρχή αυτού του νέου σχολικού έτους για τις κοινότητες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, δήλωσε, από την πλευρά του, ο διευθυντής Προγραμμάτων του IOCC στην Ελλάδα, Πάνος Κατσαμπάνης".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ