Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 12-Σεπ-2021 14:03

  ΕΕ:Μήνυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου και τη στήριξη του ευρωπαϊκού σχεδίου έστειλε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου

  ΕΕ:Μήνυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου και τη στήριξη του ευρωπαϊκού σχεδίου έστειλε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρούσα στην εκκίνηση των 20 χλμ των Βρυξελλών ήταν η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου ενθαρρύνοντας τους δρομείς από τα θεσμικά όργανα που έλαβαν μέρος στηρίζοντας τον αγώνα της Επιτροπής για την καταπολέμηση του καρκίνου.

  "Ευχαριστώ την Team for Europe. Eυχαριστώ που τρέχετε για όλα αυτά στα οποία πιστεύουμε. Από την καρδιά μου σας ευχαριστώ που τρέχετε για το ευρωπαϊκό σχέδιο για τον καρκίνο" ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου.

  Περισσότεροι από 800 ήταν οι συμμετέχοντες των ευρωπαϊκών οργάνων με τη φανέλα Team for Europe που έστειλαν το μήνυμα για τον αγώνα καταπολέμησης του καρκίνου με στόχο παράλληλα τη συγκέντρωση 10.000 ευρώ και τη στήριξη της προσπάθειας της Télévie (συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθήσει την επιστημονική έρευνα στην καταπολέμηση του καρκίνου και της λευχαιμίας, σε παιδιά και ενήλικες).

  Η κ. Κυριακίδου τόνισε ότι ο αγώνας με τον καρκίνο "είναι ένας αγώνας με τον χρόνο, ένας αγώνας που πρέπει να επιδιώξουμε σε όλα τα επίπεδα: για ασθενείς, οικογένειες και φροντιστές".

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, το 2020, 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέθαναν από καρκίνο. Ο καρκίνος είναι επίσης η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου στο Βέλγιο. Ωστόσο, περίπου το 40% των περιπτώσεων καρκίνου μπορεί να προληφθούν. Στις αρχές του 2021, η Κομισιόν πρότεινε το ευρωπαϊκό σχέδιο για νικήσει τον καρκίνο που αντιμετωπίζει όλες τις πτυχές της νόσου: από την πρόληψη και τη διάγνωση έως τη θεραπεία και την επιβίωση.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ