Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 11-Σεπ-2021 15:55

  Xρ. Τριαντόπουλος: "Γρήγορη και δίκαιη η στήριξη στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές", τόνισε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό

  Xρ. Τριαντόπουλος: "Γρήγορη και δίκαιη η στήριξη στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές", τόνισε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Γρήγορη και δίκαιη, με άμεσες αποζημιώσεις, ήταν η στήριξη στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές, υπογράμμισε, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

  "Βελτιώνουμε τις διαδικασίες, τις ψηφιοποιούμε και μέσα σε λίγες μέρες έχουν δοθεί πάνω από 23 και πλέον εκατομμύρια ευρώ σε 5000 δικαιούχους ώστε να έχουν την πρώτη αρωγή έναντι της επιχείρησης που χτυπήθηκε ή της αγροτικής εκμετάλλευσης", τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος, στην εκδήλωση, με θέμα: "Κρατική Αρωγή: Εμπειρία, Μεταρρύθμιση, Εξέλιξη".

  "Καταφέραμε δε", συνέχισε, "να μειώσουμε τους χρόνους που έφταναν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους και άλλοτε κυμαίνονταν στα 3 με 4 χρόνια, ενώ είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι έχουμε αρχίσει να πληρώνουμε αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον "Ιανό" και τις οποίες θα καλύψει κατά 55% το Δημόσιο".

  Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, "η παρουσία στο πεδίο είναι σημαντική για να συνεχίσουμε όσο πιο γρήγορα και δικαιότερα τις αποκαταστάσεις, δίνοντας έμφαση πάντα στην επόμενη μέρα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους που έχουν πληγεί". Στην κατεύθυνση αυτή, σημαντικό ρόλο παίζει η ψηφιοποίηση της διαδικασίας, με την ειδική πλατφόρμα, όπου απευθύνονται οι πληγέντες.

  "Παράλληλα, δουλέψαμε την επόμενη μέρα με τις τοπικές κοινωνίες και κάναμε ζυμώσεις ώστε να χτίσουμε το μέλλον", κατέληξε ο κ. Τριαντόπουλος.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ