Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 21:35

  Μ. Γκάγκα: "Θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού"

  Μ. Γκάγκα: "Θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΔΕΘ.

  Η Αν. Υπουργός, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, μετέβη το πρωί στα γραφεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τους Διοικητές και τους Υποδιοικητές με αντικείμενο τα τρέχοντα θέματα στο ΕΣΥ της Β. Ελλάδας καθώς και την ετοιμότητα των Νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Στη συνέχεια η κα Γκάγκα πήγε στα Νοσοκομεία "Θεαγένειο" και "Παπαγεωργίου", όπου συναντήθηκε με τις Διοικήσεις και τους Διευθυντές και επισκέφθηκε Κλινικές και Εργαστήρια, ενώ το μεσημέρι μετέβη στην Πυλαία, στο υπό κατασκευή κτίριο- δωρεά του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση- στο οποίο θα στεγαστούν κλινικές ημερήσιας νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες.

  Ακολούθως, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος.

  Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

  "Μίλησα με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ με τους οποίους έχουμε μια μακρά σχέση γιατί στην περίοδο της πανδημίας συνεργαζόμασταν συνεχώς. Έχουν γίνει πάρα πολλές διορθωτικές αλλαγές και το Σύστημα Υγείας εδώ τα κατάφερε παρά το πολύ βαρύ δεύτερο κύμα. Νομίζω ότι αυτός ήταν ένας πραγματικός άθλος και για τους ΥΠΕάρχες και για όλους τους συναδέλφους μου υγειονομικούς σε όλες τις βαθμίδες.

  Αυτή τη στιγμή η πανδημία υπάρχει, έχουμε αρκετά κρούσματα καθημερινά, φοβόμαστε και έχουμε συνεχώς το νου μας γιατί ανοίγουν τα σχολεία και επειδή έρχεται ο χειμώνας και θα είμαστε σε κλειστούς χώρους. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είμαστε όλοι ασφαλείς: Και οι πολίτες που κινδυνεύουν να αρρωστήσουν και φυσικά οι συνάδελφοί μου που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

  Ο διάλογος είναι ανοιχτός. Ακούμε συνεχώς και ο,τιδήποτε αλλαγές χρειαστεί να γίνουν, θα γίνουν. Ο,τιδήποτε χρειαστεί να υπάρξει στο Σύστημα θα υπάρξει, αλλά είναι ήδη καλά οργανωμένο και στελεχωμένο".

  "Τα πλαστά πιστοποιητικά είναι ένα πρόβλημα που μας στεναχωρεί πάρα πολύ. Νομίζω ότι είναι πολύ λίγα αυτή τη στιγμή και είναι μέσα σε μια διαδικασία που ελέγχονται. Για αυτά που έχουν πιστοποιηθεί, θα υπάρξουν οι νομικές κυρώσεις και θα είμαστε άτεγκτοι, γιατί πραγματικά όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες, αλλά ειδικά οι υγειονομικοί θεωρούμε ότι είναι αυτοί που κατεξοχήν πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το Υπουργείο όπου ακούει να το ψάχνει κι όπου πιστοποιείται πρόβλημα θα υπάρχουν οι αντίστοιχες κυρώσεις".  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ