Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 08:24

  Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ η είσοδος στα δικαστήρια από 16 Σεπτεμβρίου

  37.000 εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα δικαστούν σε 14 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Πλήρες άνοιγμα των δικαστηρίων (και των ποινικών) από 16 Σεπτεμβρίου με είσοδος όλων με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τέστ, εισηγείται στην επιτροπή των Λοιμοξιολόγων ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

  Το κρίσιμο αυτό ζήτημα τέθηκε στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας και του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η κατεύθυνση είναι για πλήρη και κανονική λειτουργία όλων των δικαστηρίων αλλά για την πρόσβαση στα δικαστήρια θα πρέπει να τηρούνται ειδικές προϋποθέσεις (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, rapid-test, χρήση προστατευτικής μάσκας, κοκ).

  Σελφ τεστ

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε σε κατεπείγουσες περιπτώσεις (π.χ. προσωρινές διαταγές, αυτόφωρα, ανακρίσεις, απεργιακές υποθέσεις, και εν γένει σε περιπτώσεις σύντομης κλήσης) να επιτρέπεται και η χρήση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) και επιπλέον, ζητήθηκε να ισχύσει και για τους δικηγόρους η διατίμηση των rapid tests.

  Ενίσχυση προσωπικού

  Για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων στους προσερχόμενους στο χώρο των δικαστηρίων θα διατεθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κονδύλια στους δικαστικούς σχηματισμούς για να αναθέσουν σε εταιρείες security τον έλεγχο των δικαιολογητικών πρόσβασης, με την επικούρηση αστυνομικής δύναμης.

  Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, κ. Βερβεσός επεσήμανε την ανάγκη απασχόλησης επαρκούς αριθμού υπαλλήλων security, ώστε να μη σημειώνονται καθυστερήσεις, ιδίως κατά της ώρες αιχμής στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, καθώς επίσης και την επίδειξη ανοχής, εφόσον στην πράξη παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην ώρα προσέλευσης συνηγόρων, διαδίκων και μαρτύρων.

  Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βερβεσός χαρακτήρισε αυτονόητο ότι και οι ίδιοι οι δικηγόροι "πρέπει να μεριμνούν για την έγκαιρη προσέλευσή τους στους χώρους των δικαστηρίων και την τήρηση των εκάστοτε ισχυόντων μέτρων πρόσληψης και προστασίας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ