Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 08:17

  Πώς αλλάζουν οι χώροι εργασίας λόγω πανδημίας

  Πώς αλλάζουν οι χώροι εργασίας λόγω πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  "Η ζωή είναι μικρή. Ας δουλεύουμε κάπου όμορφα". Αυτή ήταν μία από τις φράσεις που ακούστηκαν στην χθεσινή εκδήλωση της Stirixis Group για τις αλλαγές που έχει φέρει η πανδημία στους χώρους εργασίας αλλά και για τη διαμόρφωση του εργασιακού περιβάλλοντος την επόμενη ημέρα.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν στελέχη μεγάλων Ομίλων της χώρας, που ανέδειξαν τον ρόλο αλλά και τη σημασία των εργαζομένων στην υλοποίηση του οράματος και στην επίτευξη των στόχων μιας επιχείρησης. 

  Στην ομιλία του ο κ. Αλεξ Αθανασούλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Stirixis Group, τόνισε ότι πλέον το μοντέλο "που είμασταν όλοι στην εταιρεία ή που δεν υπάρχει κανένας στο γραφείο έχει τελειώσει". 

  Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόσφατη έρευνα Work Trend Index της Microsoft για το 2021, σύμφωνα με την οποία το 40% των εργαζομένων απάντησε ότι σκέφτονται να αφήσουν την εργασία τους. 

  Αυτό οφείλεται, όπως είπε, κυρίως λόγω του χάσματος που υπάρχει μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, λόγω της μη διασφάλισης των θέσεων εργασίας αλλά και της μη αξιοποίησης έμπειρων στελεχών. 

  Οι ομιλητές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στην σημασία διαμόρφωσης του ιδανικού εργασιακού χώρου, χαρακτηρίζοντας το ως επένδυση, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ο εργαζόμενος που δουλεύει σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, είναι χαρούμενος. "Και ένας χαρούμενος εργαζόμενος φέρνει δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδές. Ένας χαρούμενος εργαζόμενος είναι ο πιο φθηνός και πιστός influencer", τόνισαν. 

  Σύμφωνα με την Έλενα Γιάνπαπα, Portfolio Director της Stirixis Group, πολλά στελέχη επιχειρήσεων αναρωτιούνται πόσοι κλειστοί ή πόσοι ανοιχτοί χώροι θα πρέπει να υπάρχουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον, πότε θα μπορεί να έρχεται ο εργαζόμενος, ενώ υπάρχουν ανησυχίες για πτώση της παραγωγής από τις νέες εργασιακές συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω covid 

  "Δεν υπάρχει ένα κοινό μοντέλο που είναι κατάλληλο για κάθε επιχείρηση. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και η επιλογή του εργασιακού μοντέλου αλλά και του καθορισμού του εργασιακού χώρου που θα επιλέξει θα πρέπει να είναι ξεχωριστή", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

  Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλία του αναφέρθηκε στην αλλαγή που έγινε λόγω της πανδημίας και στις τεχνικές λύσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση.
  "Φέραμε 28 μεταγωγικά αεροπλάνα με υγειονομικό υλικό. Προωθήσαμε ψηφιακές λύσεις και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε εξαγωγικές πιστοποιήσεις", τόνισε. 

  Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε  και στην καινοτόμα ιδέα της Αστυπάλαιας, με το εμβληματικό έργο "Smart and Sustainable Island” που στοχεύει στη μετατροπή του νησιού στο πρώτο ενεργειακά "έξυπνο" και πράσινο νησί της Μεσογείου και ήρθε ως αποτέλεσμα της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και τη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, η οποία υπεγράφη τον Νοέμβριο 2020. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ