Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 05-Σεπ-2021 21:28

  Απεβίωσε ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

  Απεβίωσε ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Έφυγε" από τη ζωή ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος. Το ΕΜΠ πενθεί την απώλεια και τιμά την προσφορά και τη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου και ακαδημαϊκού πολίτη, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρύτανης του ιδρύματος, 'Ανδρέας Γ. Μπουντουβής.

  Σε ψήφισμά της η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου, ο οποίος, όπως σημειώνει, υπηρέτησε το ΕΜΠ από θέσεις ευθύνης "με υποδειγματική αφοσίωση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος και συνέβαλε σημαντικά, με το πολύπλευρο έργο του στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της σχολής του και του ΕΜΠ".

  Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του και σημειώνει: "ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος υπήρξε στην αρχή της δεκαετίας του 2000 συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, συμπαραστάτης στους αγώνες που έδινε η παράταξη του ΚΚΕ, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Πανεπιστημίου, στο προχώρημα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Η ακαδημαϊκή του ζωή τον καθιέρωσε ως καλό δάσκαλο, συνεπή στις σύνθετες απαιτήσεις της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και παράλληλα παρόντα στους αγώνες των πανεπιστημιακών καθηγητών για ένα Πανεπιστήμιο απαλλαγμένο από τους "όρους της αγοράς"".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ