Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 04-Σεπ-2021 13:18

  Μ. Γκάγκα: Αυστηρό το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων

  μίνα-γκάγκα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο Open TV μίλησε η νέα αναπληρώτρια υφυπουργός υγείας, Μϊνα Γκάγκα,  για τα τελευταία επιδημιολογικά νέα και τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού. 

  Όσον αφορά τους στόχους που η ίδια βάζει μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε ότι αυτοί είναι δύο ειδών: οι κοντινοί και οι μακροπρόθεσμοι. "Το κοντινό είναι η πλήρης αντιμετώπιση της πανδημίας", είπε η υφυπουργός και συνέχισε "μακροπρόθεσμα είναι η σωστή λειτουργία του ΕΣΥ με καλές συνθήκες. Με ασφάλεια και χαρά στον τόπο εργασίας για όλους τους υγειονομικούς".

  Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Δέλτα, και τον τρόπο που μπορούμε να έχουμε περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού με δεδομένη την πολύ υψηλή μεταδοτικότητά της. "Χθες βλέπαμε τα δεδομένα με τον κ. Τσιόδρα και των υπουργό. Η μετάλλαξη Δέλτα αφορά πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100%. Δεν θέλει κανείς μας να λάβουμε οριζόντια μέτρα. Πρέπει σαν κοινωνία να πορευτούμε όλοι μαζί για την ασφάλεια και το μέλλον όλων μας. Ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός. Η Δανία με ποσοστό εμβολιασμού πάνω του 80% των πολιτών δεν έχει κρούσματα και αποσύρει τα μέτρα στις 10 του μήνα. Μπορεί κάποιος εμβολιασμένος να κολλήσει αλλά σκεφτείτε ότι στους ευπαθείς ενήλικες, στους πάνω των 70 ετών, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 70%. Κι έχουμε ανθρώπους με βαριά προβλήματα υγείας. Αν σκεφτείτε ότι οι νοσηλείες είναι λιγότερες και ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών είναι μη εμβολιασμένοι σημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι ένα τεράστιο μέσο πρόληψης. Είναι σημαντικό για τη δημόσια υγεία, την προστασία, το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας να είμαστε ασφαλείς. Πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία. Με αυτή τη σκέψη θα προχωρήσουμε".

  Το άνοιγμα σχολείων

  Όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, που αναμένεται να ανοίξουν σε μερικές μέρες, η υπουργός τόνισε ότι "ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα. Δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε". Τέλος, η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και εάν υπάρχει πρόβλεψη, μετά την αναστολή εργασίας τους για την κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ. "Θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις.  Αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα - ελλείψεις από ότι μου λένε συνάδελφοι που μίλησα".

  Πηγή: ethnos.gr

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ