Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Σεπ-2021 07:39

  Κορονοϊός: Ένας μήνας διορία για να ανέβουν οι εμβολιασμοί

  Οι γιατροί και οι νοσοκόμες είναι το κλειδί για την προώθηση των εμβολίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται η προσπάθεια για αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, αλλά κυρίως στους άνω των πενήντα ετών που στατιστικά κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν από κορονοϊό.
   
  Για τους ειδικούς, το τείχος ανοσίας θα πρέπει ενισχυθεί όσο γίνεται μέσα σε αυτό το μήνα, καθώς από τον Οκτώβριο, που θα ξεκινήσει να πέφτει η θερμοκρασία και οι δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε κλειστούς χώρους, η πορεία της πανδημίας αναμένεται να είναι χειρότερη.
   
  "Σε ένα μήνα από τώρα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας και η συμβολή όλων θα είναι κρίσιμη στην αντιμετώπιση αυτής της πιθανής αύξησης της επιδημικότητας" είπε χαρακτηριστικά ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.
   
  "Θα πρέπει ακόμα να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί η πορεία της επιδημίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.  Βρισκόμαστε, λοιπόν, στη μεταβατική περίοδο όπου επιστρέφουν πολλοί από τις καλοκαιρινές διακοπές και αναμένεται μια διαφορετικού τύπου κινητικότητα από ότι τις προηγούμενες εβδομάδες.
   
  Συγχρόνως παρακαλούμε όσους δίσταζαν μέχρι στιγμής, να προχωρήσουν στο κλείσιμο ραντεβού και στον εμβολιασμό τους, το δυνατόν συντομότερο." σημείωσε.
   
  Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 6,1 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 57% του γενικού πληθυσμού και 66,5% του ενήλικου πληθυσμού. Περισσότεροι από 5,7 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 54,5% του γενικού πληθυσμού και 63,6% επί του ενήλικου πληθυσμού.
   
  Τα ραντεβού της εβδομάδας αυτής κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο λίγο πιο πάνω από τις 20.000 κάθε μέρα και τις τελευταίες ημέρες 164.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης.
   

  Τάσεις σταθεροποίησης

  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε μια μικρή μείωση.
   
  Συγκεκριμένα εντός της τελευταίας εβδομάδας καταγράφηκαν περίπου 9% λιγότερες διαγνώσεις από ότι την προηγούμενη εβδομάδα.  Ο αριθμός των θανάτων έδειξε σημεία σταθεροποίησης με περίπου 2% λιγότερους θανάτους από ότι την προηγούμενη εβδομάδα.

  Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκε περίπου 8%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο παραμένει μεταξύ 250 και 300 ανά ημέρα, ενώ το ισοζύγιο εισιτήριων-εξιτηρίων συγκλίνει πάλι προς τη μονάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ