Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Σεπ-2021 12:05

  Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη - Η επιστολή του στον Δημήτρη Κουτσούμπα

  Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη - Η επιστολή του στον Δημήτρη Κουτσούμπα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα είχε πρόσφατα ο Μίκης Θεοδωράκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ. Παράλληλα, σε επιστολή που είχε απευθύνει προς τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέφραζε την επιθυμία του να "αφήσει αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής".

  "Ο Μίκης Θεοδωράκης προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και συνεχίζει: "Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: "Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ' το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα "Μεγάλα Μεγέθη". Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής"".

  Με την επιστολή του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ζητούσε από τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε "να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου, αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς, επίσης, βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με τη γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη".

  Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του "Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη", Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.

  Διαβάστε ακόμα:

  * Η πορεία του Μίκη Θεοδωράκη στην πολιτική

  * Άξιος εστί: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Μίκη

  * Γερμανικά ΜΜΕ για Μίκη Θεοδωράκη: "Η μουσική του θεωρήθηκε παρηγοριά, αλλά και ένδειξη αντίστασης"

  * Ιταλία: Πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη

  * "Είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος": Αφιέρωμα AFP και Reuters στον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ