Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Αυγ-2021 18:23

  Μ. Θεοδωρίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα τον Ιούλιο ήταν παιδί

  Μ. Θεοδωρίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα τον Ιούλιο ήταν παιδί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:37

  Το 20% των κρουσμάτων αφορούσε παιδιά και εφήβους τον Ιούλιο, όταν το ποσοστό αυτό το Μάιο έφτανε στο 7,5%, όπως σημείωσε στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Και αυτά τα ποσοστά είναι με τα σχολεία κλειστά, όπως είπε, καλώντας τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 12 - 17 ετών, για τα οποία έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα.

  Όμως αυτή τη σχολική χρονιά υπάρχουν πολλές διαφορές, υπογράμμισε, με βασικότερες τον υπερμεταδοτικό ιό της μετάλλαξης Δέλτα και την ύπαρξη εμβολίων.

  "Παρά το γεγονός πως η εκδήλωση της νόσου στα παιδιά είναι ήπια, υπάρχουν πολύ σοβαροί λίγοι που οι εθνικές επιτροπές διαφόρων χωρών έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό των παιδιών, για την προστασία και τη θωράκιση τους" υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου.

  Τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή για τα παιδιά και αναμένεται να συμβάλλουν στο να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά" συμπλήρωσε.

  Όσον αφορά την τρίτη δόση, οι μελέτες δείχνουν πως άτομα σε ανοσοκοταστολή και άνω των 60 ετών χρειάζονται μια αναμνηστική δόση. Τα στοιχεία των μελετών καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ληφθούν υπόψη στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών.

  Αναμένεται πάντως η επίσημη έγκριση του ΕΜΑ για την τρίτη δόση.

  Με πάνω από τριάντα χιλιάδες εμβολιασμούς αναμένεται να κλείσει η ημέρα είπε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

  Είκοσι χιλιάδες ραντεβού κατά μέσο όρο έχουν προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα ενώ τις τελευταίες ημέρες 164 χιλιάδες πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση.

  Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί των υγειονομικών, για τους οποίους η προθεσμία να εμβολιαστούν λήγει την 1 Σεπτεμβρίου. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ