Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Αυγ-2021 11:06

  Εμβολιασμοί: Εξετάζεται η υποχρεωτικότητα με ηλικιακά κριτήρια

  Εμβολιασμοί: Εξετάζεται η υποχρεωτικότητα με ηλικιακά κριτήρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση θα καταφύγει στο μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών αν χρειαστεί. Αυτό αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής”, προσθέτοντας όμως ότι είναι ένα μέτρο που απεύχεται.

  Στο τραπέζι βρίσκεται η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών στους ένστολους- Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας- καθώς και σε εργαζομένους σε υπηρεσίες "πρώτης γραμμής”του Δημοσίου, στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζόμενους στην εστίαση.

  Επίσης, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, εξετάζεται και η υποχρεωτικότητα με βάση ηλικιακά κριτήρια για όσους συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Σύμφωνα με την "Καθημερινή” θα μπορούσε να ζητηθεί, για παράδειγμα, η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όσους είναι άνω των 55 ή των 50 ετών, καθώς είναι οι ασθενείς των μεγαλύτερων ηλικιών που κατά βάσιν επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

  Όσον αφορά τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν, το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι θα τεθούν σε αναστολή "χωρίς εκπτώσεις”, ενώ υπάρχει σχέδιο τεσσάρων σημείων για την ομαλή λειτουργία των μονάδων υγείας. Το πλάνο περιλαμβάνει αντικατάσταση των αρνητών νοσηλευτών με τις πρoσλήψεις των νέων να γίνονται με διαδικασίες fast track και να έχουν τρίμηνη ή εξάμηνη διάρκεια. Μάλιστα το υπουργείο Υγείας προκειμένου να προσελκύσει ενδιαφερόμενους, θα προσφέρει μπόνους μοριοδότησης ενόψει μελλοντικών διαγωνισμών. Τέλος, για την αντικατάσταση διοικητικών υπαλλήλων θα αντληθούν στελέχη από την αγορά, ενώ για την κάλυψη σε τομείς όπως η καθαριότητα ή η σίτιση θα γίνει στροφή σε ιδιωτικές εταιρείες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ