Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Αυγ-2021 09:40

  Μπ. Μενέντεζ: Τεράστιο λάθος του Ερντογάν οι S-400

  Μενέντεζ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως ένα τεράστιο λάθος του Ερντογάν χαρακτηρίζει ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ την απόκτηση των S-400. Σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής” ο κ. Μενέντεζ αναφέρει ότι Τούρκος πρόεδρος πίστευε ότι "θα μπορούσε να το κάνει και να γλιτώσει”, προσθέτοντας ότι "ακόμη και από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Τουρκίας, που είδα στη Γερουσία, στράφηκαν δραματικά εναντίον της, και απογοητεύθηκαν, ειδικά από τον Ερντογάν”.

  Ο Αμερικάνος γερουσιαστής αναφέρει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν στην συνομιλία του με τον Τούρκο πρόεδρο "ήταν ωμά ειλικρινής”, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν μια Τουρκία ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ως ισχυρό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ που δεσμεύεται στις ίδιες αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. "Αλλά αυτή η φιλοδοξία δεν είναι η Τουρκία υπό τον Ερντογάν. Αυτή είναι η πραγματικότητα”, τονίζει ο κ. Μενέντεζ.

  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μενέντεζ μιλώντας -όπως είπε - από προσωπική άποψη "δεν μπορεί να υπάρξει κάτι χειρότερο, από τον πρόεδρο Ερντογάν".

  Κακόβουλος ο ρόλος Ερντογάν

  Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο και τις τουρκικές προσπάθειες για λύση δύο καρτών στο νησί, ο Αμερικάνος γερουσιαστής υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν ένα ενιαίο κράτος "στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να έχουν ειρήνη και ευημερία”. Χαρακτήρισε τον ρόλο του Ερντογάν στο κυπριακό "κακόβουλο”, καθώς με την αρνητική εμπλοκή του συνεχίζει να μην αφήνει του Τουρκοκύπριους να βρουν τον δικό τους δρόμο.

  Βαθύτερες σχέσεις

  Ο κ. Μενέντεζ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αμυντική σχέση ΗΠΑ-Ελάδας, καθώς όπως αναφέρει "θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών μας, που θα δημιουργεί μεγαλύτερη ασφάλεια και μια αρχιτεκτονική ασφάλειας στην οποία η Ελλάδα θα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο”. Τέλος, ο κ. Μενέντεζ αναφέρει ότι "η σημασία της αμυντικής σχέσης που οικοδομούμε με την Ελλάδα, οι όλο και περισσότερες επενδύσεις μας που έρχονται στην Ελλάδα και από τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργούν βαθύτερους δεσμούς και κοινά συμφέροντα”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ