Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Αυγ-2021 14:25

  Πλοίαρχοι Εμπορικού Ναυτικού σε Πλακιωτάκη: Διασφαλίστε τα δικαιώματα των ναυτικών

  Πλοίαρχοι Εμπορικού Ναυτικού σε Πλακιωτάκη: Διασφαλίστε τα δικαιώματα των ναυτικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Οι πλοίαρχοι δεν εκδίδουν εισιτήρια. Άλλοι είναι οι υπεύθυνοι, που δεν προγραμματίζουν το ηλεκτρονικό σύστημα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να σταματάει η έκδοση των εισιτηρίων, μόλις συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών".

  Aυτό τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), με αφορμή τη σύλληψη του πλοιάρχου του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχυπλόου "SIFNOS JET", με την κατηγορία της μεταφοράς υπεράριθμων επιβατών.

  Η ΠΕΠΕΝ καταγγέλλει ως "παράνομη" και "άδικη" τη σύλληψη του πλοιάρχου του "SIFNOS JET", από τα όργανα του Λιμεναρχείου Μυκόνου, με την κατηγορία της μεταφοράς υπεράριθμων επιβατών και καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και να διασφαλίσει τα δικαιώματα των ναυτικών.

  Επίσης, επισημαίνει ότι πρόσφατα διαπιστώθηκαν από τα μικτά κλιμάκια ελέγχων πλοίων, με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας, της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) και των ωρών και ορίων ανάπαυσης και εργασίας, σε βάρος των ναυτικών, όλων των ειδικοτήτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ