Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Αυγ-2021 15:36

  Θεμιστοκλέους: Σύντομα η εισήγηση της Επιτροπής για την τρίτη δόση - Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αρχές Σεπτεμβρίου

  Θεμιστοκλέους: Σύντομα η εισήγηση της Επιτροπής για την τρίτη δόση - Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αρχές Σεπτεμβρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η τρίτη δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα δώσουμε την ακριβή ημερομηνία για την τρίτη δόση".  

  Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην Γεωργία Σκιτζή. 

  Για τον εμβολιασμό των παιδιών, σε ποιο επίπεδο κινείται και αν θα επεκταθεί και σε μικρότερες ηλικίες, σημείωσε ότι "δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί αν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στις ηλικίες κάτω των 18 ετών έχουμε αύξηση συμμετοχής".  

  Ο κύριος Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων, λέγοντας ότι "δεν τίθεται τέτοιο θέμα". "Είμαστε σε μια φάση που έχουμε διαθέσιμα εμβόλια αλλά και ραντεβού", υπογράμμισε. Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, είπε ότι και γι' αυτό υπάρχει επάρκεια.  

  Επιπλέον, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια "να αυξηθεί σε περιοχές η εμβολιαστική κάλυψη".  

  Αναφορικά με τις αντιδράσεις από τους υγειονομικούς για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση σε αυτή την κατηγορία, αλλού μεγαλύτερη και αλλού μικρότερη. "Είχαμε εντυπωσιακή αύξηση στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Το ίδιο αναμένουμε και στο ΕΣΥ. Οκτώ στους 10 υγειονομικούς έχουν εμβολιαστεί. Το πρόβλημα είναι προς την κοινωνία και τους συναδέλφους τους", είπε χαρακτηριστικά. 

  Πρόσθεσε, δε, ότι "υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για να καλυφθούν τα κενά των αρνητών υγειονομικών".  

  Ο ίδιος μίλησε για το θέμα της ανάκλησης αδειών των υγειονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είμαστε στο ξεκίνημα του 4ου κύματος και οι υγειονομικοί μπόρεσαν να ξεκουραστούν και απάντηση σε αυτούς πρέπει να τους δώσουν οι συνάδελφοί τους που δεν εμβολιάζονται". 

  "Δεν είναι κάτι καινούριο η υποχρεωτικότητα στον δημόσιο τομέα και ειδικά στους υγειονομικούς, είπε ακόμα προκειμένου να μην τίθενται σε κίνδυνο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι ασθενείς. Για παράδειγμα περνούν από ψυχιατρική εξέταση αλλά και ζητούνται ακτινογραφίες", πρόσθεσε.  

  Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι "οποιαδήποτε νέα μέτρα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση".  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ