Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Αυγ-2021 16:28

  Αφγανιστάν: Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν ένα σχέδιο απομάκρυνσης των Αφγανών δημοσιογράφων

  Αφγανιστάν: Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν ένα σχέδιο απομάκρυνσης των Αφγανών δημοσιογράφων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζήτησαν σήμερα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν "ένα ειδικό σχέδιο για την απομάκρυνση των Αφγανών δημοσιογράφων", σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της ΜΚΟ.

  Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζητούν "από τον Λευκό Οίκο ένα ειδικό σχέδιο για την απομάκρυνση των Αφγανών δημοσιογράφων (και των προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων)". Τα σχέδια εκκένωσης "που καταρτίστηκαν από άλλες χώρες (κυρίως ευρωπαϊκές) παρεμποδίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη διαχείριση της πρόσβασης στα αεροσκάφη", καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση.

  "Δεχόμαστε δεκάδες και δεκάδες αιτήματα επείγουσας απομάκρυνσης", λέει ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός γραμματέας της οργάνωσης.

  "Το πρόβλημά μας σήμερα δεν είναι να αποκτήσουν θεωρήσεις εισόδου ή θέσεις μέσα στα αεροσκάφη, είναι να καταφέρουμε αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα αεροσκάφη".

  Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζητούν την "απόκτηση εγκαταστάσεων πρόσβασης και ταυτοποίησης για τους δημοσιογράφους και τους προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται στους καταλόγους διαφορετικών χωρών και οργανισμών", όπως επίσης την εγκατάσταση ενός "ανθρωπιστικού διαδρόμου και μιας ειδικής περιμέτρου".

  Για να επιτραπούν αυτά, η οργάνωση ζητά επιπλέον "την αναβολή του τέλους της στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν πέραν της ημερομηνίας που προβλέπεται σήμερα".

  "Έως τις 31 Αυγούστου, οι απομακρύνσεις ανθρώπων που διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, όπως οι Αφγανοί δημοσιογράφοι, δεν μπορούν να ολοκληρωθούν".

  "Είναι η εικόνα των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διακυβεύεται", τονίζει ο Νταλουάρ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ