Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Αυγ-2021 07:44

  Διαγωνισμοί άνω των 110 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία

  Διαγωνισμοί άνω των 110 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Τρεις νέοι διαγωνισμοί "τρέχουν" από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών σε όλη την χώρα, με τους υποψηφίους να καλούνται να υποβάλλουν τις προσφορές τους εντός του Σεπτεμβρίου. 

  Όπως ανέφερε πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής προχωράμε αντιπλημμυρικό πρόγραμμα 1,5 δισ ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ε.Ε.

  Όπως ανέφερε ο Υπουργός, προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν προταθεί αντιπλημμυρικά έργα ύψους 233 εκ ευρώ, μεταξύ των οποίων και έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων και φράγματα.

  Ήδη ξεκινήσει το μεγάλο πρόγραμμα ύψους 430 εκ ευρώ, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την CEB (Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης), και το ΕΣΠΑ, και αφορά δράσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Κόρινθο. 

  Οι τρεις νέοι διαγωνισμοί που βγήκαν από το Υπουργείο είναι συνολικού προύπολογισμού άνω των 110 εκατ ευρώ. 

  Ο πρώτος αφορά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου, προϋπολογισμού 21 εκατ ευρώ. Η υποβολή προσφορών για το έργο έχει οριστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου. 

  Ο δεύτερος διαγωνισμός αγορά την Διευθέτηση Οριοθέτηση Ρέματος Ραφήνας, προϋπολογισμού 85,6 εκατ ευρώ. 

  Η δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου είναι απολύτως αναγκαία και επείγουσα, δεδομένου ότι τα προτεινόμενα αντιπλημμυρικά έργα αποσκοπούν στην αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του ρέματος Ραφήνας.

  Η υποβολή προσφορών έχει οριστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου. 

  Τέλος για τις 14 Σεπτεμβρίου καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλλουν τις προσφορές τους για το έργο κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων της ευρύτερης περιοχής Λαχαναγοράς του Ν. Θεσσαλονίκης. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 31 εκατ ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ