Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Αυγ-2021 12:51

  Στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής από κλιμάκια του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας, του ΙΣΑ και το 1110

  Περιφέρεια Αττικής: Νομοθετική ρύθμιση για καταστροφή εγγράφων που 'πνίγουν' τις Υπηρεσίες Μεταφορών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ομάδες γιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών παρέχουν τις τελευταίες ημέρες στήριξη στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική.

  Τα μικτά κλιμάκια που έχουν αναλάβει δράση, κατόπιν των οδηγιών του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, βρέθηκαν στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία τροφοδοσίας που δημιουργήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για τους πυρόπληκτους σε κεντρικά σημεία των Αφιδνών, των Θρακομακεδόνων, του Αγίου Στεφάνου, και της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Η προσφορά των γιατρών και των νοσηλευτών αφορούσε την παροχή οδηγιών σχετικά με τις συνέπειες που πιθανόν να επιφέρει το τοξικό "νέφος" της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα αιωρούμενα σωματίδια της αιθαλομίχλης.

  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες και οδηγίες σε περισσότερους από 1.500 συμμετέχοντες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ψυχολογική υποστήριξη έχει δοθεί σε 30 οικογένειες και κατ' οίκον σε 27 ηλικιωμένους, ενώ σε περισσότερους από 500 συμπολίτες μας έχουν δοθεί οδηγίες από το επιστημονικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου 1110.

  Σχετική ενημέρωση είχε ο περιφερειάρχης από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Γ. Κεχρή και τον συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων, δρ. Πάνο Α. Ευσταθίου.

  "Με στοχευμένες παρεμβάσεις στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η έμπρακτη υποστήριξη των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές αποτελεί βασικό στόχο μας", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ