Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Αυγ-2021 17:51

  ΑΔΜΗΕ: Στα όριά του το ηλεκτρικό δίκτυο - Σε κίνδυνο η τροφοδοσία της Αν. Αττικής

  ΑΔΜΗΕ: Στα όριά του το ηλεκτρικό δίκτυο - Σε κίνδυνο η τροφοδοσία της Αν. Αττικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε κίνδυνο βρίσκεται η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής με ρεύμα από την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του ΑΔΜΗΕ.

  "Λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Έκτακτη σύσκεψη

  Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, "γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο”.

  Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στις 18.30, στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Αθανάσιος Δαγούμας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι.

  Στα όρια του το σύστημα

  Η πυρκαγιά επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σύστημα μεταφοράς ενέργειας το οποίο βρίσκεται στα όρια του τις τελευταίες ημέρες λόγω της ζήτησης που καταγράφει κάθε ημέρα ρεκόρ.

  Ήδη σε περιοχές όπως Αιγάλεω, Ίλιον και Περιστέρι παρουσιάζονται τις τελευταίες ώρες αυξομειώσεις στην τάση που αποδίδονται στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη Βαρυμπόμπη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ δεν παρατηρούνται ακόμη εκτεταμένα προβλήματα και παρατεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης.  

  Συνεχής παρακολούθηση

  Το σύστημα ηλεκτροδότησης βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση καθώς η ζήτηση παραμένει σε επίπεδα-ρεκόρ. Χθες το μεσημέρια τα φορτία αιχμής ανήλθαν στα 10.737 MW, ενώ σήμερα το μεσημέρι έφτασαν τα 11.000 MW.

  Τα κρίσιμα ζητήματα είναι δύο: Πρώτον το αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει η ηλεκτροπαραγωγή στη χώρα μας για να καλύψει αυτή την αυξημένη ζήτηση και δεύτερον το αν θα μπορέσει το σύστημα μεταφοράς και το δίκτυο διανομής να ανταπεξέλθει στα αυξημένα φορτία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και υπό τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

  Αστάθμητος παράγοντας βέβαια είναι οι πυρκαγιές που μπορεί να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμής προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στις γραμμές μεταφοράς που διέρχονται από δασόφυτες περιοχές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ