Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Αυγ-2021 19:31

  Σε πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης εντάχθηκε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου με απόφαση του Στ.Πέτσα

  Πέτσας στη Βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης του "Αντώνης Τρίτσης" του υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σχετικά με την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με προϋπολογισμό 401.000 ευρώ.

  Η απόφαση εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με το έργο να περιλαμβάνει την προμήθεια επτά ηλεκτρικών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και δέκα σημείων φόρτισης αυτών.

  Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα προμηθευτεί ένα ηλεκτρικό ανατρεπόμενο όχημα, ένα ηλεκτρικό όχημα αποφρακτικό, δύο ηλεκτρικά επιβατηγά οχήματα, ένα ηλεκτρικό VAN κινητό συνεργείο και δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού έως 8 ατόμων.

  Ως πολύ σημαντική χαρακτήρισε την ένταξη της ηλεκτροκίνησης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης επισημαίνοντας πως: "… με την προμήθεια τον ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τα γερασμένα οχήματά του Δήμου μας τα οποία έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 19 έτη, με νέα, ασφαλή, σύγχρονα και φιλικά για το περιβάλλον. Έτσι η δομή "Βοήθεια στο σπίτι”, οι τεχνικές αλλά και οι λοιπές υπηρεσίες του Δήμου θα κινούνται, οικονομικά και με ασφάλεια με τα νέα αυτοκίνητα". Ο Δήμος σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις αναφορικά και με την κίνηση, ένας τομέας όπου -όπως είπε "θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια ο ηλεκτρισμός και τα αυτοκίνητα υδρογόνου".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ