Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουλ-2021 14:39

  Ν. Παναγιωτόπουλος: Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την άδεια ανατροφής τέκνου κρίνεται επαρκές

  Ν. Παναγιωτόπουλος: Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την άδεια ανατροφής τέκνου κρίνεται επαρκές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Το θεσμοθετημένο όριο εξάντλησης της εννεάμηνης άδειας ανατροφής μετά αποδοχών, μέχρι την ηλικία των 30 μηνών, εξασφαλίζει, αφενός τη δυνατότητα εγγραφής του τέκνου σε βρεφονηπιακό σταθμό και αφετέρου, εξυπηρετεί τόσο την ιδιαίτερη φύση και τις απαιτήσεις του επαγγέλματος του στρατιωτικού, όσο και τον έγκαιρο προγραμματισμό των μονάδων/υπηρεσιών για λήψη της εν λόγω άδειας από τα στελέχη τους". Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση, που κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα "Χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου".

  "Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο", επισήμανε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, "κρίνεται επαρκές, καθώς εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων προς εκπλήρωση της αποστολής τους, συμβάλλοντας στην αποφυγή περιπτώσεων μαζικών απουσιών στελεχών από αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, που ενδεχομένως θα επιβάρυναν ακόμα περισσότερο το εξαιρετικά βεβαρημένο έργο τους".

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις "τελούν υπό ειδικό εξουσιαστικό καθεστώς και υπό ιδιαίτερους πρόσθετους περιορισμούς, που δικαιολογούνται από τη φύση της σχέσης τους με το κράτος και τις απορρέουσες, από την σχέση αυτή, υποχρεώσεις, όπως αυτή της διαρκούς ετοιμότητας, της αυξημένης επιφυλακής, κ.λπ." κατέληξε στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ