Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Ιουλ-2021 15:07

  Ικανοποίηση από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

  Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ψηφιακά μαθήματα σε μικρές επιχειρήσεις για σύνταξη business plan
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έξι στις δέκα επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ ή/και του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, δηλώνουν πως διατήρησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα μέσω της ενίσχυσης ρευστότητας που έλαβαν ενώ 3 στις 4 έμειναν ικανοποιημένες από τη διαδικασία χρηματοδότησης και θα σύστηναν τέτοιες χρηματοδοτήσεις σε άλλες επιχειρήσεις.

  Αυτά προκύπτουν από έρευνα ικανοποίησης σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η Metron Analysis για λογαριασμό της τράπεζας. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:

  - Το 79% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η χρηματοδότηση μέσων προγραμμάτων της τράπεζας δημιουργεί μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον της επιχείρησης σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα του πρόσφατου παρελθόντος.

  - Μία στις δύο επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε προγράμματα της Τράπεζας, δεν είχαν κάνει χρήση τραπεζικού δανεισμού κατά το παρελθόν, κάτι που σημαίνει ότι με τη δραστηριότητα της ΕΑΤ διευρύνεται ο κύκλος των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων.

  - Επτά στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν ότι η διαδικασία αίτησης και έγκρισης ήταν εύκολη και γρήγορη.

  - Το 77% των ερωτηθέντων πιστεύει πως με την μεσολάβηση της ΕΑΤ δίνονται περισσότερες δυνατότητες υλοποίησης των επενδυτικών τους στόχων, ενώ το 71% πιστεύει πως τα προγράμματα διανέμονται με διαφανή τρόπο.

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο σε δείγμα 1532 επιχειρήσεων.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ