Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Ιουλ-2021 19:02

  Υπόθεση Καλογρίτσα: H εισαγγελία άσκησε δίωξη στους Χούρι για την ίδια υπόθεση που αποφάσισε η Βουλή να διωχθεί ο Ν. Παππάς

  Υπόθεση Καλογρίτσα: H εισαγγελία άσκησε δίωξη στους Χούρι για την ίδια υπόθεση που αποφάσισε η Βουλή να διωχθεί ο Ν. Παππάς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση Νίκου Παππά προοιωνίζεται η ποινική δίωξη κατά των Χούρι, εκπροσώπων του Λιβανέζικου κολοσσού CCC μετά τη μήνυση του Χρ. Καλογρίτσα, για τις τηλεοπτικές άδειες. 

  Ο αποκαλούμενος "κόκκινος" εργολάβος είχε καταγγείλει ως εικονική τη σύμβαση της λιβανέζικης εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Χούρι με τη δική του. Ενέπλεκε μάλιστα τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ως ενδιάμεσο και τώρα η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων της εταιρείας.

  Η δίωξη

  Τα αδικήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι εκπρόσωποι της εταιρείας της οικογένειας Χούρι είναι η απάτη επί δικαστηρίω και η ψευδής κατάθεση.

  Υπενθυμίζεται, ότι με τη μήνυση που είχε υποβάλλει ο εργολάβος στρεφόταν κατά των υπευθύνων της λιβανέζικης εταιρείας υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ της εταιρείας CCC και της εταιρείας Τοξότης, δικών του συμφερόντων, ήταν εικονική. Μάλιστα, συνέδεσε τη συγκεκριμένη συμφωνία με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αποδίδοντας κομβικό ρόλο στη σύναψή της στον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

  Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Καλογρίτσα είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες του επιχειρηματία σε βάρος του Νίκου Παππά. Μάλιστα, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες η Βουλή κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ ήδη έγινε η κλήρωση του μελών του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφασίσει την παραπομπή ή μη του Νίκου Παππά σε δίκη.

  Σημειώνεται, ότι η δικογραφία που αφορά στον Νίκο Παππά θα διερευνηθεί με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, ενώ η δικογραφία που αφορά στη διαμάχη μεταξύ της οικογένεια Χούρι και του κ. Καλογρίτσα θα ερευνηθεί από την τακτική δικαιοσύνη. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ