Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Ιουλ-2021 07:42

  Πώς λειτουργούν οι χώροι εστίασης στα malls

  Πώς λειτουργούν οι χώροι εστίασης στα malls
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Εγκύκλιο για τη διευκρίνιση του σημείου 16 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε στις 24 Ιουλίου, σχετικά με τη δυνατότητα λειτουργίας των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο, περιλαμβανομένων των καταστημάτων εντός στοών και κλειστών εμπορικών κέντρων (malls) εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξη. 

  Σύμφωνα με την εγκύκλιο από τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου και ώρα 6:00 μπορούν να λειτουργούν και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε κλειστά εμπορικά κέντρα ανεξαρτήτως αν διαθέτουν δικά τους τραπεζοκαθίσματα ή εξυπηρετούνται από τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους εντός των εμπορικών κέντρων. 

  Τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν σε κλειστές αγορές, όπως είναι τα malls δέχθηκαν και τις μεγαλύτερες πιέσεις από το ξέσπασμα της πανδημίας και τα μέτρα που επεβλήθηκαν για τον περιορισμό της. Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Everfood, μια 100% θυγατρική εταιρεία της Everest που ανήκει στον όμιλο Vivartia, εκμεταλλεύεται 11 χώρους εστίασης, οι 8 εκ των οποίων βρίσκονται σε κλειστές αγορές. Πέρυσι, χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας ο κλάδος της εστίασης έμεινε στο μεγαλύτερο μέρος του υπό αυστηρό lockdown, οι πωλήσεις της Everfood υποχώρησαν κατά 41,3% στα 2,371 εκατ. ευρώ. Το μικτό περιθώριο κέρδους συρρικνώθηκε στο 24,4% από 33,9%, τα EBITDA μειώθηκαν κατά 65,9% στα 233 χιλ. ευρώ, οι ζημιές της διευρύνθηκαν σε 495 χιλ. ευρώ από 81 χιλ. ευρώ που ήταν το 2019 και το προσωπικό της μειώθηκε στα 71 άτομα από 75. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ