Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 18:27

  Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι από τη Δευτέρα - Υποχρεωτικά 2 self test για εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση

  Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι από τη Δευτέρα - Υποχρεωτικά 2 self test για εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την υποχρεωτική διενέργεια δύο self test εβδομαδιαίως για τους εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης ανακοίνωσε ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

  Παράλληλα, ο υφυπουργός προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους από την Δευτέρα στις επιχειρήσεις με στόχο την πιστή τήρηση των μέτρων που ισχύουν.

  Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ιδιαίτερα ότι η μετάλλαξη Δέλτα ανιχνεύεται όλο και συχνότερα στη χώρα μας και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται εφησυχασμός από κανένας.

  Όσον αφορά τη Μύκονο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι τα δεδομένα δείχνουν επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση αλλά με τάσεις σταθεροποίησης και ίσως μικρής βελτίωσης.

  Επισήμανε δε, ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

  Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ότι τα δεδομένα που αφορούν το νησί παρακολουθούνται συνεχώς και βάσει αυτών θα αποφασιστεί τα επόμενα 24ωρα αν θα παραταθούν ή όχι.

  Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι παρακολουθούνται συνεχώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα σε άλλες περιοχές που προκαλούν ανησυχία, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει μέτρα εφόσον κριθεί απαραίτητο.

  Κλείνοντας ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ενώ πρόσθεσε την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, επισημαίνοντας ότι κάθε πισωγύρισμα μας φέρνει στη δυσχερή θέση να θέσουμε νέους περιορισμούς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ