Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 11:30

  Με δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού ο θερινός εκπαιδευτικός πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

  Με δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού ο θερινός εκπαιδευτικός πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη.

  Στον ΘΕΠ, ο οποίος θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου, συμμετέχουν η φρεγάτα "ΥΔΡΑ" και το πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) "ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ". Τα πλοία προβλέπεται να καταπλεύσουν στα λιμάνια Κέρκυρας, Τεργέστης και Νάπολης και επιβαίνουν 132 Ναυτικοί Δόκιμοι, καθώς και 8 σπουδαστές άλλων στρατιωτικών σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).

  Σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στα λιμάνια κατάπλου.

  Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο διοικητής της ΣΝΔ υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος, ο διοικητής της διοίκησης φρεγατών αρχιπλοίαρχος Χρήστος Σασιάκος καθώς συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ