Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουλ-2021 18:22

  ΓΕΕΘΑ: Συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην πολυεθνική άσκηση Breeze 2021 στη Μ. Θάλασσα

  ΓΕΕΘΑ: Συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην πολυεθνική άσκηση Breeze 2021 στη Μ. Θάλασσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην πολυεθνική άσκηση "Breeze 2021", που διοργανώθηκε από το πολεμικό ναυτικό της Βουλγαρίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, συμμετείχε από την Κυριακή 11 Ιουλίου έως την Κυριακή 18 Ιουλίου, το ταχύ περιπολικό κατευθυνομένων βλημάτων (ΤΠΚ) "Δανιόλος".

  Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση εκτελέστηκαν αντικείμενα όλων των μορφών ναυτικού πολέμου, σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

  Στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες του ναυτικού της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, καθώς και προσωπικό από την Αλβανία, το Βέλγιο, τη Λετονία και την Πολωνία.

  Στο Διευθύνων Επιτελείο της άσκησης συμμετείχε προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και του κέντρου εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΓΕΕΘΑ. 

  Η "Breeze" αποτελεί άσκηση INVITEX / MAREX / LIVEX που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Βουλγαρία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής και τακτικής διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών μονάδων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν σε αυτή.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ