Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Ιουλ-2021 12:03

  Πώς θα λειτουργούν χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας - Αναλυτικά η ΚΥΑ

  Πώς θα λειτουργούν χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας - Αναλυτικά η ΚΥΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εστίαση, χώροι ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης λειτουργούν από σήμερα με νέο καθεστώς. Tα υπαίθρια και τα κλειστά κέντρα διασκέδασης από σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, δηλαδή αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, και μόνο με καθήμενους πελάτες στο 85% της ωφέλιμης επιφάνειας. 

  Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν λίγο τα υπαίθρια και τα κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ) θα λειτουργούν αποκλειστικά με εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με πληρότητα 85% και μόνο με καθήμενους. Αποκλειστικά με εμβολιασμένους και νοσήσαντες θα λειτουργούν και οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας επίσης με πληρότητα 85%. 

  Πληρότητα 80% επίσης αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες προβλέπει η ΚΥΑ για τα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα όπου θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων. 

   

   

  Είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης 

  Κατά την είσοδό τους στο κέντρο οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

  Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του. 

  Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

  Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

  Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.  

  Πρόστιμα 

  Οπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στην πρώτη παράβαση ορίζεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας για κατάστημα κάτω των 200 τμ και 5.000 ευρώ για χώρους άνω των 200 τμ και 7 μέρες αναστολή λειτουργίας.

  Σε δεύτερη παράβαση για όλους 10.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας και στην τρίτη παράβαση προσωρινή αφαίρεση άδειας για 60 μέρες.

  Εμβολιασμοί: Την ερχόμενη εβδομάδα η νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα

  Εν τω μεταξύ, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στο προσκήνιο η νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των εργαζόμενων στα επαγγέλματα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα.

  Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, με τη  νομοθετική ρύθμιση θα ορίζονται τα πεδία της υποχρεωτικότητας, ενώ θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.

  Παράλληλα, στην αναστολή εργασίας δε θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, ούτε όμως και διάστημα ισχύος της αναστολής. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχει διάταξη που θα αποσυνδέει τον εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο Δημόσιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ