Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Ιουλ-2021 12:43

  Mιχαηλίδου: "Λανθασμένη η διατύπωση μου περί σύνδεσης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και απόλυσης"

  Mιχαηλίδου: "Λανθασμένη η διατύπωση μου περί σύνδεσης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και απόλυσης"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Λανθασμένη χαρακτήρισε η Υφυπουργός Εργασίας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου τη διατύπωση της ίδιας περί σύνδεσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με   απόλυση.

  Χαρακτηριστικά, η κα Μιχαηλίδου, δήλωσε πως "η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος".

  "Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση", συμπλήρωσε η ίδια.

  Μιλώντας προηγούμενα στο open, η Υφυπουργός Εργασίας, είχε δηλώσει πως "αυτό που σχεδιάζουμε τώρα (είναι) αυτή η άδεια άνευ αποδοχών να έχει ένα ‘’ταβάνι’’ -λέμε τώρα ενός μηνά, και μετά ο εργοδότης να μπορεί να πει, μετά από έναν μήνα που ο εργαζόμενος στη δομή μου δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ικανός να προστατεύσει τους ωφελούμενούς μου. Άρα, μετά από αυτό τον ένα μήνα -ξαναλέω δεν έχουμε καθορίσει το χρονικό περιθώριο, να μπορεί να απολυθεί αυτός ο άνθρωπος".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ