Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουλ-2021 11:33

  Επανέρχεται η συζήτηση για τους μεικτούς χώρους στην εστίαση

  Επανέρχεται η συζήτηση για τους μεικτούς χώρους στην εστίαση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Η αλματώδης αύξηση στα κρούσματα της πανδημίας φέρνει, μεταξύ άλλων, στην πρώτη γραμμή τη συζήτηση για το κατά πόσο πέρα από τους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους στην εστίαση θα λειτουργήσουν και μεικτοί. 

  Στην κυβέρνηση έχουν, εξακολουθητικά, στο...μικροσκόπιο τα δεδομένα της πανδημίας και αναμένουν την εικόνα των επόμενων εικοσιτετραώρων όσο αφορά στη λήψη των τελικών αποφάσεων. "Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες", είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εσωτερικών χώρων της εστίασης. 

  Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι δεν υπάρχει, στην παρούσα συγκυρία, συζήτηση στο τραπέζι για καθολική χρήση. "Η μάσκα ουδέποτε καταργήθηκε. Εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική τόσο στους κλειστούς χώρους, όσο και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό", σχολιάζουν. "Οι έλεγχοι, κυρίως στα νυχτερινά κέντρα, θα είναι πάρα πολύ αυστηροί. Θα πραγματοποιούνται και σε νησιά και σε τουριστικούς προορισμούς", προσθέτουν. 

  Νέες ταχύτητες καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η επιχείρηση "Ελευθερία". Σύμφωνα με τα στοιχεία ειδικά στις ηλικιακές ομάδες 18 έως και 24 και 25 έως 30 ο αριθμός έχει ανέβει κατά πολύ τη στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία πειθούς από την πλευρά της κυβέρνησης με στόχο όλο και περισσότεροι πολίτες να κλείσουν το ραντεβού τους σε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας. Όπως φαίνεται και στο γράφημα, η γκρι γραμμή καταγράφει τα ραντεβού στον γενικό πληθυσμό και η μπλε την ηλικιακή ομάδα 18 - 24. 

  Δείτε αναλυτικά τα ραντεβού εμβολιασμού ανά ημέρα και ώρα στα σχετικά αρχεία δεξιά. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ