Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Ιουλ-2021 12:09

  Ν. Κεραμέως: Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

  Νίκη Κεραμέως
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μίλησε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, εξηγώντας ότι αυτή θα γίνεται από 3 αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό: τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τον σύμβουλο ειδικότητας ενώ προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Κεραμέως ανέφερε πως η αξιολόγηση έχει δύο στόχους: "Ο πρώτος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια  για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και ο δεύτερος η βελτίωση τους μέσω διαδικασίας".

  Μιλώντας, για τις αλλαγές στα σχολεία από Σεπτέμβριο είπε ότι σε όλα τα νηπιαγωγεία θα φοιτούν από 4 ετών, και ότι εντάσσονται δραστηριότητες όπως τα  αγγλικά, αλλά και  εργαστήρια δεξιοτήτων όπως ο εθελοντισμός, η ρομποτική, η οδική ασφάλεια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κ.α σταθμισμένες ανά εκπαιδευτική ηλικία. Επίσης θα υπάρξουν οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, 123 νέα προγράμματα σπουδών αλλά και  διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

  Μιλώντας για το θέμα της αξιολόγησης στο Πρώτο Πρόγραμμα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, τόνισε ότι "υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας στην αξιολόγηση, 2-3 αξιολογητές και περιθώριο για ενστάσεις".

  Όπως είπε, "για θέματα αρχής είναι απαραίτητη η αξιολόγηση. Και οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί και η Πολιτεία συμφωνούν πως είναι απαραίτητο να γίνει". 

  Διευκρίνισε πως "αν ο εκπαιδευτικός κριθεί μη ικανοποιητικός, θα έχει επιμόρφωση, δεν θα στερηθεί τον μισθό του, ούτε την δυνατότητα προαγωγών του ή μεταθέσεων. Αυτό δεν ισχύει για τα στελέχη, που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις, σε αυτούς η αξιολόγηση θα έχει σημασία".

  Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για εκπαιδευτικούς

  Αναφορικά με τον αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι αυτή επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%, ενώ είπε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας αλλά ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

  Για τους μαθητές η  υπουργός παιδείας είπε δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός, η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν. Όπως είπε όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self test , ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.

  Ανέφερε ότι  στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία, ενώ είπε ότι θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ