Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 21:36

  Οικονόμου: Ο εμβολιασμός στα καταστήματα κράτησης συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην προστασία της υγείας των κρατουμένων

  Οικονόμου: Ο εμβολιασμός στα καταστήματα κράτησης συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην προστασία της υγείας των κρατουμένων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού κρατουμένων σε όλο το δίκτυο των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, αναπτύσσεται από σήμερα το πρωί, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριου Οικονόμου με την στενή συνεργασία και αρωγή των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υγείας, Εθνικής 'Αμυνας και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού.

  Την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου εμβολιασμού κρατουμένων έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Πρόκειται, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για μία σημαντική δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την προστασία της υγείας των κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης έναντι του κινδύνου διασποράς του Covid-19.

  "Η πραγματοποίηση των εμβολιασμών στα καταστήματα κράτησης της Επικράτειας συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα στην περαιτέρω προστασία της υγείας των κρατουμένων", τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: "Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η υλοποίηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου για ταυτόχρονο εμβολιασμό σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα εγχείρημα χωρίς πλήθος δυσκολιών, οι οποίες έπρεπε να υπερκεραστούν. Τέτοια δυσχέρεια, λόγου χάρη, αποτέλεσε η έλλειψη ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς κρατουμένους, απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο για την υλοποίηση των εμβολιασμών".

  Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ειδική αναφορά στην άμεση ανταπόκριση, αλλά και στην πολύτιμη συνεργασία με τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υγείας, Εθνικής Αμυνας και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, σημειώνοντας: "Καταφέραμε να απλώσουμε ένα επιπλέον πλέγμα προστασίας της υγείας ενάντια στον Covid-19 μίας ιδιαίτερα ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας. Για τους λόγους αυτούς θέλω να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπουργεία καθώς η σημερινή ημέρα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σπουδαιότητας, αλλά και της αποτελεσματικότητας μίας ακόμη καλά οργανωμένης ομαδικής προσπάθειας προς όφελος της υγείας ευάλωτων συνανθρώπων μας".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ