Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Ιουν-2021 20:43

  Λ. Μενδώνη: "Κακώς έπεσε ο πίνακας του Πικάσο - Έχει πιστοποιηθεί η γνησιότητα των δύο έργων"

  Χρυσοχοΐδης Μενδωνη πινακες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για την εξιχνίαση της "κλοπής του αιώνα" και την αρπαγή τριών έργων τέχνης, ανάμεσά τους και έργο του Πάμπλο Πικάσο, μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας πως για την υπόθεση "ισχύουν όσα έχει ανακοινώσει η Αστυνομία και ότι ο καθένας μπορεί να έχει μια άλλη άποψη, αλλά τα στοιχεία που γνωρίζουμε για την υπόθεση είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί".

  Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως κατά την γνώμη της "δεν είναι "καθυστερημένη” η επιτυχία της Αστυνομίας, καθώς και στις διεθνείς κλοπές, χρειάζεται μια δεκαετία για να αποκαλυφθούν όλα τα δεδομένα σχετικά με κλοπές έργων Τέχνης".

  "Την ώρα που έγινε η συνέντευξη του κ. Χρυσοχοΐδη και η δική μου, δεν υπήρχαν οι πίνακες στον χώρο και ξέρω πολύ καλά ότι η φωτογράφιση έγινε προηγουμένως και επομένως δεν καταλαβαίνω την επίκληση του ντεκόρ", είπε η κ. Μενδώνη, απαντώντας σε επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνιακή διαχείριση της εύρεσης των πινάκων. 

  Συνεχίζοντας να απαντά στα "πυρά" του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το αν υπήρξε πιστοποίηση των έργων που βρέθηκαν, η κ. Μενδώνη απάντησε ότι "σε κάθε τέτοια περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία έχει ειδικούς που να πιστοποιούν την γνησιότητα έργων Τέχνης ή αρχαιοτήτων" και ότι έχουν γίνει όλα όσα προβλέπονται.

  Προσέθεσε ότι "οι πίνακες ακόμη βρίσκονται εκτός Εθνικής Πινακοθήκης, μέχρι να αποφανθεί ο Εισαγγελέας πότε θα μπορέσει να τους παραλάβει η Εθνική Πινακοθήκη. Αύριο αναμένεται κλιμάκιο της Εθνικής Πινακοθήκης να παραλάβει τους πίνακες και να τους μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της, ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης που τυχόν χρειάζονται". 

  Σχετικά με την στιγμή, κατά την διάρκεια της συνέντευξης, την οποία ο πίνακας του Πικάσο έπεσε στο πάτωμα, ενώ όσοι έρχονταν σε επαφή μαζί του τον άγγιζαν με γυμνά χέρια, η κ. Μενδώνη είπε ότι "κακώς συνέβη, δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν καλό αυτό που έγινε, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν ντεκόρ κάποιας φιέστας". 

  Όπως επεσήμανε η Λίνα Μενδώνη στον ΑΝΤ1, "η Εθνική Πινακοθήκη, όπως παρεδόθη τον Μάρτιο του 2021, πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Και σε επίπεδο ασφάλειας δεν στερείται το παραμικρό από όλα τα αντίστοιχα μουσεία του εξωτερικού. Τηρούνται όλες οι προδιαγραφές που απαιτούνται για τα έργα που φυλάσσονται εκεί. Στην Εθνική Πινακοθήκη υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ