Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Ιουν-2021 20:19

  Ολοκληρώθηκαν οι διασκέψεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων - Προς έκδοση της απόφασης

  Ολοκληρώθηκαν οι διασκέψεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων - Προς έκδοση της απόφασης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ολοκληρώθηκαν οι διασκέψεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αιτήσεις συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν την αναδρομική επιστροφή περικοπών των συντάξεων τους που έγιναν με το "νόμο Κατρούγκαλου", αλλά και επιστροφή των τριών δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων - Πάσχα - Θερινής άδειας) στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Τα χρήματα αυτά δεν τους δόθηκαν με πολιτική απόφαση του υπουργείου Εργασίας που εφάρμοσε μερικώς την προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου.

  Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η απόφαση του δικαστηρίου έχει ληφθεί (έχουν γίνει δηλαδή οι ψηφοφορίες εντός της ολομέλειας για όλα τα νομικά θέματα) και μπαίνει στο στάδιο της καθαρογραφής της απόφασης.

  Ο κύκλος των διασκέψεων ολοκληρώθηκε υπό την πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Μαίρη Σάρπ, η οποία αποχωρεί αύριο από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας και με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Άννα Καλογεροπούλου.

  Ποιοι έχουν προσφύγει

  Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει συνδικαλιστικοί φορείς, όπως είναι, μεταξύ των άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και 50 περίπου συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

  Οι συνταξιούχοι ζητούν την ακύρωση της υπ΄ αρθμ. Φ.11321/35005/1528/14.10.2020 απόφασης του υπουργού Εργασίας καθώς δεν προβλέπει την επιστροφή των σχετικών περικοπών των επικουρικών συντάξεων και των δώρων που επιβλήθηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, παρά το γεγονός ότι οι επίμαχες περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές με αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ το έτος 2015.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ