Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Ιουν-2021 08:24

  Καταπέλτης η εισαγγελική αποτίμηση για τον 33χρονο καθ' ομολογία δολοφόνο

  Γλυκα Νερα Αναγνωστόπουλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Μπορεί να εκληφθεί και ως μια προβολή στο μέλλον. Όσα γράφει η εισαγγελική διάταξη για τον 33χρονο καθ΄ομολογίαν δολοφόνο της Καρολάιν, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασκεί τη γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας, είναι όσα σκέφτεται ο καθένας. 

  Αποτελούν ενδεχομένως μια εναρμόνιση του εισαγγελικού λόγου με τα ερωτήματα της κοινωνίας, σχετικά με αυτό τον άνθρωπο που αφού έπνιξε τη γυναίκα του, έβαλε πάνω της ως "ντεκόρ” την κόρη του και εν συνεχεία έπαιζε θέατρο επί 37 ώρες σε δημόσια θέα.

  Προφανώς βέβαια η εισαγγελία ανηλίκων δεν έχει κανέναν ρόλο στην ποινική αξιολόγηση της εξέλιξης της υπόθεσης, παρά μόνον για την τύχη της μικρής Λυδίας.

  Αλλά η καταγραφή που κάνει για την προσωπικότητα του δράστη, είναι απολύτως ενδεικτική και ταυτισμένη με όσα διατυπώνει η κοινωνία για αυτό το στυγερό έγκλημα. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο νεαρός πιλότος, θα κριθεί σε ένα μικτό δικαστήριο, που απαρτίζεται από 3 δικαστές και 4 ενόρκους.

  Τι λένε

  Οι εισαγγελικές εκτιμήσεις λοιπόν (στο σκεπτικό της για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πιλότο) ουσιαστικά δομεί τους λόγους για τους οποίους, με τα υπάρχοντα στοιχεία, το έγκλημα διαπράχθηκε και επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί μεθοδικά : "....πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ' ον χρόνον το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας ενώπιον του ανηλίκου τέκνου του), ο κατηγορούμενος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματος του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στην διάπραξη και άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στην συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας”.

  Όσον αφορά στον χαρακτήρα του, η εισαγγελία αναφέρει ότι "...υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει”.

  Διαβάστε ακόμα:

  * Στους γονείς της Καρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ