Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιουν-2021 07:41

  Γλυκά Νερά: Αποφασίζει η εισαγγελία ανηλίκων για την τύχη της μικρής Λυδίας

  Νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Την απόφασή της για την τύχη της μικρής Λυδίας, ανακοινώνει πιθανόν σήμερα η Εισαγγελία Ανηλίκων, με βάση τα πορίσματα των κοινωνικών λειτουργών που έλεγξαν τα περιβάλλοντα των δυο οικογενειών που διεκδικούν την επιμέλειά της και τις αιτήσεις τόσο της οικογένειας της άτυχης Κάρολαϊν όσο και του καθ΄ομολογία δολοφόνου της.

  Οι εισαγγελείς ανηλίκων κίνησαν την διαδικασία ταχύτατα ώστε να ανατεθεί προσωρινά η επιμέλεια του παιδιού σε πρόσωπο που θα αποτελεί "αναφορά” για την μικρή. Ακολούθως θα πρέπει να εισαχθεί η υπόθεση σε δικαστήριο το οποίο θα κάνει την οριστική επιλογή.

  Μιλούν στο τηλέφωνο

  Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι δυο μητέρες έχουν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με την Λυδία και μόνο και διατηρούν ένα επίπεδο σχέσης για το καλό που παιδιού.

  Χαρακτηριστικό επίσης είναι πως οι εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών που έλεγξαν το περιβάλλον της και των δυο οικογενειών, είναι θετικές ως προς την καταλληλότητα ανατροφής και άσκησης της επιμέλειας για την Λυδία.

  Η οικογένεια της Κάρολάϊν ζητεί την αποκλειστική επιμέλεια της εγγονής της, Λυδίας.

  Όπως είπε ο Θανάσης Χαρμάνης δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν "....οι γονείς του δράστη μπορούν να έρχονται να το βλέπουν στην Αλόννησο. Να μην αποκοπούν. Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Κάρολαϊν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον, καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του.

  Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία, παρ’ όλο που είναι νεογνό, μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας”, ανέφερε.

  Έξι μήνες

  Η οικογένεια του 33χρονου συζυγοκτόνου, που ομολόγησε πως δολοφόνησε την 20χρονη Κάρολαϊν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, ζήτησε την από κοινού άσκηση της επιμέλειας της ενός έτους Λυδίας.

  Στην αίτηση που κατατέθηκε εκ μέρους του νομικού παραστάτη της οικογένειας του 33χρονου πιλότου, Γιάννη Κώτσου, τονίζεται ότι οι οικογένειες θύτη και θύματος έχουν "καθημερινή επικοινωνία, επαφή και άριστη σχέση και συνεργασία με γνώμονα βέβαια το συμφέρον του παιδιού".

  Η οικογένεια του 33χρονου ζητάει συγκεκριμένα να κατανεμηθεί ο χρόνος ως προς την άσκηση της επιμέλειας της μικρής.

  Η οποία θα μπορεί να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο.

  "Υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων φρονούμε ότι προέχει η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας Λυδίας και με τις δύο οικογένειες, τόσον εκ της πατρικής, όσον και εκ της μητρικής γραμμής και μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης", η οποία "εξασφαλίζεται με την εναλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών", αναφέρεται.

  "Η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας μας"

  Επιπλέον, από την οικογένεια του συζυγοκτόνου προστίθεται πως τα απαιτούμενα εχέγγυα "είναι βέβαιον ότι πληρούμε άπαντες, ως κοινωνικοί και υπεύθυνοι άνθρωποι, με ευπρεπή συμπεριφορά και συγκροτημένο χαρακτήρα, με σοβαρή προσωπικότητα και παιδαγωγική καταλληλότητα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ