Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουν-2021 08:25

  Αυξημένη επαγρύπνηση στο ηλεκτρικό σύστημα λόγω καύσωνα

  Αυξημένη επαγρύπνηση στο ηλεκτρικό σύστημα λόγω καύσωνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Η αύξηση της θερμοκρασίας που αναμένεται σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας θέτει σε αυξημένη επαγρύπνηση το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας.

  Σύμφωνα με την πρόβλεψη του διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ, η αιχμή της ζήτησης σήμερα στο σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των απωλειών αναμένεται να ξεπεράσει για 3 ώρες τα 8GW φτάνοντας μέχρι και τα 8108MW.

  Η συνολική ζήτηση του συστήματος για σήμερα φτάνει τις 156.115 MWh. Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του συστήματος σε ηλεκτρική ενέργεια ο διαχειριστής του συστήματος ΑΔΜΗΕ, εκτός από τις μονάδες φυσικού αέριου της ΔΕΗ και των ιδιωτών, επιστρατεύει επιπλέον 4 λιγνιτικές μονάδες και συγκεκριμένα τις μονάδες του Αγίου Δημητρίου 1,2,4 καθώς και τη μονάδα της Μελίτης Φλώρινας.

  Από τη συνολική ζήτηση 27.540MWh προβλέπεται να καλυφθούν από ΑΠΕ, 99.651MWh από θερμικές μονάδες και 10.449MWh από υδροηλεκτρικά.

  Από τις μονάδες φυσικού αέριου, σήμερα προβλέπεται να λειτουργήσουν οι μονάδες Αλιβέρι 5, Λαύριο 4,5, Κομοτηνή και Μεγαλόπολη 5 της ΔΕΗ καθώς επίσης και οι μονάδες ΗΡΩΝ, Elpedison Θεσσαλονίκη, Elpedison Θίσβη, Protergia και Korinthos Power.

  Η αυξημένη ζήτηση, τέλος, ασκεί πιέσεις και στις χονδρεμπορικές τιμές του ρεύματος, οι οποίες αναμένεται για αρκετές ώρες σήμερα να κινηθούν πάνω από τα 100 ευρώ/MWh με αποκορύφωμα απόψε στις 9 το βράδυ όταν και θα φτάσουν στα 127,83 ευρώ/MWh

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ