Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιουν-2021 12:32

  ΣτΕ για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Νόμιμη και συνταγματική η απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου

  ΣτΕ για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Νόμιμη και συνταγματική η απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνταγματικές και συμβατές με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις, έκρινε η πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ, τις διατάξεις του νόμου 4623/2019 με τις οποίες θεσπίστηκαν ασυμβίβαστα για θέσεις της πυραμίδας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που οδήγησαν στην αποπομπή της Βασιλικής Θάνου από την θέση της προέδρου.

  Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, με μια σειρά αποφάσεων της απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου και των τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω επιτροπής.

  Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας και γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Δημήτρης Εμμανουηλίδης) δεν έκανε δεκτές τις θέσεις της κυρίας  Θάνου, της τέως αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου και  δυο μελών της (Νικόλαος Ζευγώλης και Ιωάννης Παύλοβιτς).

  Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις  "είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία". Κατά συνεπεία, οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, "στερούνται νομίμου ερείσματος και είναι για τον λόγο αυτό παράνομες, καθώς και πλημμελώς και μη νομίμως αιτιολογημένες".

  Π. Στάθης 

   

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ