Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Ιουν-2021 18:21

  Κοντοζαμάνης: Μέσω σούπερ μάρκετ η διανομή των self tests στην Αχαΐα

  Κοντοζαμάνης 26.03.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέσω των σούπερ μάρκετ θα γίνεται η διανομή των self tests στην Αχαΐα, όπου ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος αρνήθηκε να συνεχίσει τη διανομή τους, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

  Όπως είπε, το υπουργείο Υγείας έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ, ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και στην περιοχή της Αττικής.

  Για τους συλλόγους Αττικής και Αχαΐας που δεν έχουν δεχτεί να διανέμουν τα self-test ο κ. Κοντοζαμάνης είπε πως πρόκειται για ανυπόστατες δικαιολογίες.

  Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα self-test συνέβαλαν καθοριστικά στη μείωση της διασποράς.

  Από τον Απρίλιο 33.984 θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μέσω μοριακό ελέγχου από θετικά self-test.

  Αρχικά η διανομή είχε προγραμματιστεί για δύο μήνες, όμως όπως είπε το υπουργείο θέλει να συνεχίσει τη διανομή για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό και τις ηλικίες 18-30 ετών εξαιρουμένων των πλήρως εμβολιασμένων.

  Συνεχίζεται η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας

  Η βελτίωση της επιδημιολογικης εικόνας συνεχίζεται τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση.

  Ειδικότερα, κατά 37% μειώθηκε ο μέσος κυλιόμενος επταήμερος δείκτης των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

  Όμως υπάρχουν εξάρσεις σε περιοχές όπως το Ρέθυμνο, η Σύρος και η Σαντορίνη όπου καταγράφεται μείωση της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων.

  Μέσα στο καλοκαίρι είναι αναμενόμενο να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες όπως είπε.

  Την προηγούμενη εβδομάδα ένα στα τρία κρούσματα βρέθηκε μέσω του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

  Κατά 40 % μειώθηκε επίσης και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων.

  Το ΕΣΥ επανέρχεται στην καθημερινότητα και όπως εκτίμησε η κ. Παπαευαγγέλου ο αριθμός των διασωληνωμένων θα έχει πέσει κάτω από τους στο τέλος του μήνα.

  Στο 0,76 είναι ο δείκτης θετικότητας.

  Κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν πέσει κάτω από τις εκατό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ