Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Ιουν-2021 13:50

  Σπ. Πρωτοψάλτης: Η δράση της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού

  Σπ. Πρωτοψάλτης: Η δράση της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού εστίασε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, στην ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0". Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ενίσχυση της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και τη στήριξη της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

  Όπως είπε, την επόμενη περίοδο, θα επενδυθούν πάνω από 2 δισ. ευρώ σε δύο συγκεκριμένους πυλώνες, με στόχο αφενός μεν το ανθρώπινο δυναμικό να εφοδιαστεί με τις δεξιότητες που χρειάζεται να διαθέτει, όπως είναι οι ψηφιακές αφετέρου δε να σχεδιαστούν προγράμματα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

  "Θα δώσουμε έμφαση στις πράσινες και τις ψηφιακές ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού, για να στηρίξουμε την οικονομία μας και, ταυτόχρονα, θα δημιουργήσουμε νέα προγράμματα που θα προσφέρουν κίνητρα στους εργοδότες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

  Από την πλευρά του, ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχείρησης τόνισε ότι οι δράσεις αυτές θα στηρίξουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για να βρουν τους εργαζόμενους με τις απαραίτητες δεξιότητες, που χρειάζονται και θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ