Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Ιουν-2021 13:18

  ΑΔΕΔΥ στο δικαστήριο: Εξαιρούνται της αυριανής απεργίας εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας

  ΑΔΕΔΥ στο δικαστήριο: Εξαιρούνται της αυριανής απεργίας εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, στην 24ωρη αυριανή απεργία, προκειμένου να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, δήλωσε η ΑΔΕΔΥ, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου.

  Η δήλωση ήρθε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αιτήματος υπουργείου Παιδείας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική στο σύνολο της η απεργία της ΑΔΕΔΥ, κόντρα στο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

  Η ΑΔΕΔΥ δήλωσε στο δικαστήριο τόσο για την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις όσο και των υπαλλήλων του υπουργείου.

  Αντιστοίχως, επεσήμανε πως τροποποιούν τις κινητοποιήσεις τους:

  -Τα λεωφορεία αστικά της Αθήνας που μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τη μία μέχρι τις 5 το απόγευμα.

  Το Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 σωματεία προχωρούν σε στάση εργασία από τις 9 π.μ μέχρι τη λήξη της βάρδιας

  Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν προκηρύξει απεργία, μόνο συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το απόγευμα

  "Πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο με τεράστια συμβολική σημασία. Αποτελεί ριζική αναδιάρθρωση στα εργασιακά και το υπουργείο θέλει να κρίνει την απεργία παράνομη στο σύνολό της" επεσήμανε στο δικαστήριο η πλευρά της ΑΔΕΔΥ.

  Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας υποστήριξε πως η απεργία θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αφού μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι "δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων" καθώς και ότι η απεργία γίνεται "σε βάρος των μαθητών, που ταλαιπωρούνται προηγούμενο διάστημα λόγω πανδημίας και τώρα ξανά εν μέσω πανελληνίων".

  Παναγιώτης Στάθης

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Κατεπείγουσα αγωγή Ν. Κεραμέως σχετικά με την 24ωρη απεργία της 16/6 "για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών εξετάσεων"

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ