Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 18:30

  ΣτΕ: Μαθητές εσπερινών σχολείων ζητούν να ακυρωθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

  ΣτΕ: Μαθητές εσπερινών σχολείων ζητούν να ακυρωθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η πρόβλεψη της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (Νόμος 4777/2021 του υπουργείου Παιδείας) για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και η από 13.5.2021 υπουργική απόφαση που καθορίζει τους συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής, ζητούν 49 γονείς μαθητών εσπερινών Λυκείων.

  Οι συγκεκριμένοι μαθητές συνήθως εργάζονται τις πρωινές ώρες ή έχουν άλλους οικογενειακούς ή οικονομικούς λόγους που δεν μπορούν να φοιτήσουν στα ημερήσια Λύκεια. Ετσι για αυτούς, όπως λένε οι γονείς, το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο έδινε μπόνους στις πανελλαδικές, έτσι ώστε να εισάγονται σε επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 1% του γενικού συνόλου των εισακτέων. 

  Με την κατάργηση του μπόνους και με την όλη φιλοσοφία του νέου νομοθετικού πλαισίου, όπως λένε, μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες εισαγωγής των μαθητών των εσπερινών Λυκείων. Αναφέρουν επίσης ότι οι μαθητές των εσπερινών Λυκείων από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν ήδη συμπληρώσει τις δηλώσεις προτιμήσεώς τους στις Σχολές, πριν ακόμη ψηφιστεί ο νόμος 4777/2021.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ