Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Ιουν-2021 07:52

  Euro 2020: Το 63% των Ευρωπαίων οπαδών προτιμούν να χάσει η ομάδα τους από το να χάσουν τις διακοπές τους

  Euro 2020: Το 63% των Ευρωπαίων οπαδών προτιμούν να χάσει η ομάδα τους από το να χάσουν τις διακοπές τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δανάης Μαραγκουδάκη

  Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από τις διακοπές λένε οι περισσότεροι Ευρωπαίοι οπαδοί λίγο πριν ξεκινήσει το φετινό Euro, η διοργάνωση του οποίου μετατέθηκε κατά ένα χρόνο λόγω πανδημίας.

  Σύμφωνα με έρευνα της Booking.com, το 63% των Ευρωπαίων οπαδών προτιμούν να χάσει η ομάδα τους από το να χάσουν τις διακοπές τους, ειδικά μετά από ένα μεγάλο διάστημα απαγόρευσης των ταξιδιών.

  Αυτό το καλοκαίρι, ακόμη και οι πιο πιστοί οπαδοί προτιμούν να ταξιδέψουν σε κάποιο άλλο μέρος για αναψυχή κι ας κερδίσει κάποια αντίπαλη ομάδα το Euro.

  Από την έρευνα προκύπτει ότι μετά από ένα χρόνο περιορισμών λόγω του COVID-19 η πλειοψηφία των Ευρωπαίων οπαδών σχεδιάζουν τις διακοπές τους και 8 στους 10 (83%) είναι έτοιμοι να φύγουν μόλις οι συνθήκες είναι απολύτως ασφαλείς.

  Αντίπαλοι στο γήπεδο αλλά μέχρι εκεί

  Στις υπόλοιπες τάσεις που παρατηρούνται, η έρευνα της Booking αναφέρει πως τα δύο τρίτα των οπαδών (67%) δηλώνουν ότι είναι αντίπαλοι στο γήπεδο αλλά φίλοι έξω από αυτό.

  Οκτώ στους δέκα (85%) συμφωνούν ότι οι οπαδοί στο ποδόσφαιρο έχουν πολλά κοινά.

  Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς (51%) θεωρούν ότι μπορούν να τα πάνε καλά με υποστηρικτές αντίπαλης ομάδας.

  Το 38% των οπαδών χαρακτηρίζει την Γερμανία ως βασικό αντίπαλο, ενώ ακολουθεί η Γαλλία (30%), η Ισπανία (22%) και η Αγγλία (21%).

  Το πιο σημαντικό είναι η ατμόσφαιρα

  Τα ταξίδια εκτός έδρας για να δουν την ομάδα τους να παίζει είναι πολύ σημαντικά για τους οπαδούς. Ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα, οι οπαδοί αντιλαμβάνονται τα ταξίδια στο εξωτερικό ως κάτι πολύ περισσότερο από το ποιος θα κερδίσει στο γήπεδο.

  Το 71% δηλώνει ότι το να παρακολουθεί κανείς τον αγώνα στο στάδιο μαζί με τους αντίπαλους οπαδούς είναι το καλύτερο κομμάτι του ποδοσφαίρου.

  Το 60% των οπαδών μάλιστα ταξιδεύουν γιατί τους αρέσει να απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα που δημιουργείται με τους αντίπαλους οπαδούς.

  Οκτώ στους δέκα οπαδούς πιστεύουν ότι οι αντίπαλοι οπαδοί που έρχονται στην έδρα τους δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην πόλη που επισκέπτονται για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι.

  Οι Άγγλοι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των οπαδών των οποίων η απουσία θα γίνει πιο αισθητή από τους αντιπάλους τους. Ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί.

  Πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων οπαδών θεωρούν ότι οι Άγγλοι οπαδοί έχουν τα καλύτερα συνθήματα.

  Σημειώνεται πως η έρευνα της Booking διεξήχθη τον Απρίλιο του 2021 και περιλάμβανε 11.341 οπαδούς από τις εξής χώρες: Βέλγιο (715), Κροατία (864), Δανία (750), Γαλλία (700), Γερμανία (661), Ιταλία (871), Ολλανδία (674), Ρωσία (715), Ισπανία (853), Σουηδία (694), Αγγλία (684), Σκωτία (695), Ουαλία (693), Τουρκία (866) και Πορτογαλία (906).

  Το UEFA Euro 2020 ξεκινά 11 Ιουνίου στη Ρώμη. Τιμώντας τα 60 χρόνια από το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καμία χώρα δεν έχει αναλάβει τη διοργάνωση, οπότε φέτος θα διεξαχθούν παιχνίδια σε 11 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. Ο τελικός θα γίνει στο Wembley της Αγγλίας την Κυριακή 11 Ιουλίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ