Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιουν-2021 07:39

  Ανοίγουν και τα υπόλοιπα εμβόλια για τους 25-29 ετών

  Ανοίγουν και τα υπόλοιπα εμβόλια για τους 25-29 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολίων για την ηλικιακή κατηγορία 25-29 ετών. Οι ανακοινώσεις αναμένονται εκτός απροόπτου σήμερα.

  Σημειώνεται πως η ηλικιακή αυτή ομάδα εμβολιάζεται επί του παρόντος μόνο με το εμβόλιο της Johnson&Johnson και πλέον θα είναι διαθέσιμα ραντεβού και με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.

  Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει λάβει στη χώρα μας έγκριση για τα άτομα κάτω των 30 ετών.

  Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 18-24 ετών, για τους οποίους θα ισχύσει το ίδιο εμβολιαστικό πλάνο.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το πράσινο φως για το άνοιγμα των ραντεβού θα δώσουν παραδόσεις της Johnson&Johnson που αναμένονται και μία επιβεβαίωση για επόμενες δόσεις από τη εταιρεία Pfizer.

  Προβληματίζουν τα κρούσματα στις μικρότερες ηλικίες

  Την ίδια ώρα, έντονο προβληματισμό προκαλεί η πτώση του μέσου όρου των νέων διαγνώσεων. Ειδικότερα, η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι σήμερα στα 36 έτη.

  Όπως είχε αναφέρει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση της Παρασκευής, αυτό σημαίνει πρώτον, ότι η διασπορά συνεχίζει στα νεότερα άτομα που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί, και δεύτερον ότι παρατηρείται σημαντική μείωση σε όλη την επικράτεια στα κρούσματα σε ενήλικες άνω των 60 ετών.

  Πάντως, το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας εμφανίζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

  Την τελευταία  εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, διαγνώστηκαν στη χώρα μας 9.500 νέα κρούσματα, ενώ τα μισά από αυτά διαγνώστηκαν μέσω των αυτοδιαγνωστικών τεστ σε ασυμπτωματικούς.

  Ο αριθμός των διαγνώσεων συνολικά, λοιπόν, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε σημαντικά, καθότι καταγράφηκαν 15% λιγότερες διαγνώσεις από ότι την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και ο αριθμός όσων καταλήγουν με την νόσο μειώθηκε σε ποσοστό 27%.

  Εμβολιασμοί κατ’ οίκον

  Μέσα στην εβδομάδα επίσης αναμένεται να υπάρχουν ανακοινώσεις και για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, που θα γίνονται σε κατάκοιτα άτομα. Το εμβόλιο που έχει προκριθεί είναι το μονοδοσικό της Johnson&Johnson.

  Vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ