Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 15:15

  Εισαγγελική έρευνα για τον καθηγητή που καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών του

  Εισαγγελική έρευνα για τον καθηγητή που καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Στα χέρια του εισαγγελέα, προκειμένου να αξιολογηθούν ποινικά, περνούν οι καταγγελίες φοιτητριών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου σε βάρος καθηγητή που φέρεται, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

  Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

  Ανατολή καθηκόντων 

  Η υπόθεση προκάλεσε σάλο, ευλόγως, και η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ τον έθεσε σε αναστολή καθηκόντων μέχρι να συγκληθεί το πειθαρχικό συμβούλιο. 

  Μάλιστα φοιτήτριες γέμισαν την πόρτα του γραφείο του με χαρτιά που κατέγραφαν  καταγγελίες-σοκ. "Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες", "Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιό", "Στη σχολή, στο σπίτι, στη γειτονιά, στη δουλειά τσακίζουμε τον σεξισμό, την πατριαρχία και το σύστημα που τα γεννά και τα θρέφει" αναφέρουν μερικά από τα σημειώματα και τα τρικάκια, ενώ μια κόλλα Α4 λίγο παραπέρα γράφει: "Γραφείο σεξιστή".

  Ο ίδιος πάντως μιλώντας χθες στο Mega ανέφερε πως όσα του καταλογίζονται τον θίγουν και δεν ισχύουν. "Θέλω να ακούσω τα πράγματα ως είναι και όχι ως φήμες, δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να απαντήσω σε κάποια φήμη το τι πιστεύει το φοιτητικό σώμα και το τι πράγματα μπορεί να έχει ας καταγγείλει και ελπίζω αν υπάρχουν επώνυμα τέτοια πράγματα να έχουν καταγγελθεί και το πράγμα να πάρει τον δρόμο του" σημείωσε.

  Το θέμα έχει αναστατώσει το ΕΚΠΑ, και ήδη γίνεται ΕΔΕ για το θέμα, ενώ o καθηγητής υποστηρίζει πως όσα καταγγέλλουν σε βάρος του δεν υπάρχουν στην επίσημη ΕΔΕ.

  "Δεν έχω λάβει καμία επίσημη γνώση τέτοιων κατηγοριών και δεν μπορώ να απαντήσω σε καμία φήμη. Μπορώ να σας πω ότι αναμένω το πόρισμα του Πανεπιστημίου σε όσα έχω κληθεί δεν έχει έρθει τίποτα σχετικό με αυτά τα φοβερά πράγματα που ακούγονται" προσθέτει ο καθηγητής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ