Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιουν-2021 21:37

  Το σχέδιο της κυβέρνησης για μοριακά τεστ στους τουρίστες - Τι είναι το "μοντέλο Σιγκαπούρης"

  Το σχέδιο της κυβέρνησης για μοριακά τεστ στους τουρίστες - Τι είναι το "μοντέλο Σιγκαπούρης"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δικλείδες ασφαλείας" για την άφιξη των τουριστών στη χώρα μας αναζητά η κυβέρνηση θέλοντας να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορονοϊό.

  Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έντονος είναι ο προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, (σε Εύζωνα και Προμαχώνα), καθώς υπάρχει ο φόβος για ταξιδιώτες που θα χρησιμοποιήσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμούς. Το γεγονός αυτό φέρνει στο προσκήνιο το "μοντέλο Σιγκαπούρης", δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

  Από την πλευρά τους οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, όπως η TUI, θέτουν το ζήτημα να κάνουν PCR (μοριακό) τεστ οι τουρίστες στη χώρα μας, καθώς μεγάλος αριθμός τουριστών που αναμένεται στα ελληνικά νησιά δεν θα είναι εμβολιασμένοι, οπότε θα πρέπει να έχουν ένα τέτοιο test συνήθως 72 ωρών, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

  Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

  Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα και το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να μπορούν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ