Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιουν-2021 18:21

  Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΕΑ με το Πάντειο Πανεπιστήμιο

  Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΕΑ με το Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, διευρύνοντας τη σύμπραξή του με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπέγραψε νέο Μνημόνιο Συνεργασίας, αυτή τη φορά, με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει σειρά κοινών δράσεων που αφορούν στη διασύνδεση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα.

  Το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν, χθες, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη. Παρέστησαν επίσης ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Νίκος Κογιουμτσής, ο οικονομικός επόπτης Παναγιώτης Παντελής, η αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών του Παντείου Αναπληρώτρια καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα και ο καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας Γεράσιμος Καραμπελιάς.

  "...Μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας θα βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Πανεπιστήμια και επιχειρήσεις μπορούν να οδηγήσουν μπροστά και την κοινωνία και την οικονομία. Μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει η συμπόρευση του κόσμου των επιχειρήσεων και του ακαδημαϊκού χώρου. Το κοινό σχέδιο δράσης που συμφωνήθηκε, μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά το γνωστικό επίπεδο και τις δεξιότητες εργαζομένων και επαγγελματιών-επιχειρηματιών, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της απασχόλησης και της κοινωνίας", δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

  Η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη μιας δημιουργικής συνεργασίας έχει ξεχωριστή σημασία για το Πάντειο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ