Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Ιουν-2021 17:53

  Θρίλερ με τη ΜΕΘ του Αγρινίου: Η καταγγελία για 100% θνητότητα και η απάντηση των γιατρών

  Θρίλερ με τη ΜΕΘ του Αγρινίου: Η καταγγελία για 100% θνητότητα και η απάντηση των γιατρών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει το ποσοστό θνητότητα από κορονοϊό, στη ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου Αγρινίου, το οποίο όπως ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης το ρεπορτάζ του Open- και τις προηγούμενες ημέρες τοπικά Μέσα Ενημέρωσης- φτάνει το 100%. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στα σχετικά ρεπορτάζ, "δεν βγαίνει κανένας ζωντανός από εκεί".

  Την παραπάνω πληροφορία, διαψεύδει μεν ηπίως με ανακοίνωσή της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, η οποία ωστόσο τονίζει ότι η θνητότητα στη ΜΕΘ COVID είναι πολύ υψηλή, ενώ αναδεικνύει ένα ακόμα θέμα που αφορά τη διοίκηση του νοσοκομείου.

  Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως "στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου", ενώ ξεκαθαρίζεται πως "σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα".

  Τι συμβαίνει με τον διοικητή του νοσοκομείου
  Το άλλο θέμα που προκύπτει από την ανακοίνωση, είναι αυτό που θέλει τον διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη να μην παρέχει - μέχρι στιγμής- τις απαραίτητες διευκρινίσεις που του ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου, για το υψηλό ποσοστό θνητότητας που έχει διαπιστωθεί.

  Όπως υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ, "από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;
  Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;
  Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;".
  Ωστόσο όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, "ο διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης", ενώ αποκαλύπτεται ταυτόχρονα πως έχει ξεκινήσει έρευνα των αρμόδιων κλιμακίων για τυχόν διοικητικές παραλείψεις.

  Πηγή: thetoc.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ